Peter Schiff: Dolar zayıfladıkça ons altın 100 bin dolara kadar tırmanabilir

Peter Schiff: Dolar zayıfladıkça ons altın 100 bin dolara kadar tırmanabilir

Ekonomist ve altın savunucusu Peter Schiff, altının son 50 yıl içinde ons başına 20 dolardan 2.600 dolara yükseldiğine dikkat çekerek potansiyel olarak doların zayıflamasıyla 26.000 dolara hatta 100.000 dolara ulaşabileceğini belirtti.

A+A-

Schiff Gold'un başkanı, ekonomist ve altın savunucusu Peter Schiff, geçen hafta Michael Gayed ve Will Rhind ile Lead-Lag Report'a katılarak ABD dolarındaki düşüşten Orta Doğu'da artan gerilime ve altının potansiyel yükselişine kadar uzanan küresel ekonomik sorunları tartıştı.

Schiff, basında çıkan haberlerin aksine Çin'in büyümeye devam etmesi nedeniyle ABD ekonomisinin ciddi risklerle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Ayrıca ABD dış politikasını ulusal borcu arttırdığı için eleştirdi. Schiff, "Dünyanın dört bir yanında askerlerimiz var ama borç almadan onları besleyemiyoruz. Dünyanın bu durumu sürdürmek için ABD'ye sürekli artan bir haraç ödeyeceğini sanmıyorum" dedi.

Altın savunucusu, savaşın genellikle üretken kapasiteyi yok ettiğini, para arzını artırırken tüketim mallarını azalttığını açıkladı. Devam eden para basımı nedeniyle dolar zayıfladıkça altının değerinin yükselebileceğini öngördü. Altının geleceği konusunda iyimserliğini koruyan ekonomist, dolar değer kaybettikçe önümüzdeki on yıllarda altının fiyatında önemli bir artış olacağını tahmin ediyor.

Ünlü ekonomist şöyle diyor:

"Eğer altın ons başına 20 dolardan 2.600 dolara çıkabiliyorsa, 2.600 dolardan 26.000 dolara, hatta 100.000 dolara bile çıkabilir."

Geçtiğimiz ay Schiff, altının "1979'dan bu yana en iyi yılını geçirmeye hazırlandığını" belirtti. Altının bu yıl 540 doların üzerinde artarak "tarihteki en büyük dolar kazancına" işaret ettiğini belirtti. Buna rağmen, yatırımcıların hala boğa piyasasını fark etmediklerine ya da madencilik hisselerini bakmadıklarına dikkat çekti.

İlgili Haberler