Petrol fiyatları ABD akaryakıt talebinin zayıf kalmasıyla geriledi

Petrol fiyatları ABD akaryakıt talebinin zayıf kalmasıyla geriledi

Petrol fiyatları haftanın son işlem gününde zayıf görülen ABD akaryakıt talebi nedeniyle geriledi.

A+A-

ABD yakıt talebinin zayıf kalması ile birlikte petrol fiyatları Cuma günü hafifçe düşerken, Mayıs ayı için önemli enflasyon verileri Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlama olasılığını artırdı.

Cuma günü sona erecek olan Ağustos vadeli Brent ham petrolü, akşam saatlerinde 6 sent artışla varil başına 86,45 dolardan işlem gördü. Daha likit olan Eylül kontratı ise %0,25 düşüşle 85,05 dolar seviyesindeydi.

ABD West Texas Intermediate (WTI) vadeli ham petrol kontratları %0,22 düşüşle 81,56$'a geriledi. Brent hafta için küçük bir kazanç elde ederken, WTI vadeli işlemleri hafta için %0,2'lik bir kayba yöneldi. Her iki gösterge de aylık %6'lık kazanç elde etme yolunda ilerliyordu.

Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) Cuma günü yayınladığı Aylık Petrol Arzı raporuna göre, ABD petrol üretimi ve talebi Nisan ayında son dört ayın en yüksek seviyesine çıkarken, benzin talebi günlük 8,83 milyon varile gerileyerek Şubat ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

Price Futures Group analisti Phil Flynn, "EIA'nın aylık raporu benzin talebinin oldukça zayıf olduğunu gösterdi. Bu rakamlar daha fazla alım için ilham vermedi." dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler