Petrol fiyatları Heniyye'nin öldürülmesine ne tepki verdi?

Petrol fiyatları Heniyye'nin öldürülmesine ne tepki verdi?

İran'da Hamas liderinin öldürülmesinin ardından petrol toparlandı, ancak Çin talebine ilişkin endişelerin yarattığı baskı, kazançları sınırladı.

A+A-

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da öldürülmesinin Orta Doğu'daki gerilimi tırmandırmasının ardından petrol vadeli kontratları Çarşamba günü 7 haftanın en düşük seviyesinden varil başına 1 dolardan fazla toparlandı, ancak fiyatlar zayıf Çin talebine ilişkin endişelerin baskısı altında kaldı.

Brent ham petrol vadeli kontratları Çarşamba günü vade sonu öncesinde %1,5 artışla varil başına 79,80 dolara yükselirken, daha aktif olan Ekim kontratı 1,11 dolar artışla 79,18 dolar seviyesindeydi.

ABD West Texas Intermediate vadeli ham petrol kontratları 1,15$ ya da %1,5 artışla varil başına 75,88$'a yükseldi. Hem Brent hem de WTI Salı günü yaklaşık %1,4 düşerek son yedi haftanın en düşük seviyelerinden kapandı. Hamas'tan yapılan açıklamaya ve İran devlet medyasının Çarşamba günkü haberine göre, Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da suikasta uğradığı haberlerinin ardından Orta Doğu'da tansiyon yükseldi.

Bu olay, İsrail hükümetinin Cumartesi günü İsrail'e yönelik sınır ötesi roket saldırısına misilleme olarak Salı günü Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın en üst düzey komutanını öldürdüğünü iddia etmesinden bir gün sonra gerçekleşti. Son saldırı, ABD ve BM yetkililerinin Orta Doğu'nun genelini alevlendirebilecek büyük bir tırmanışı önlemeye yönelik diplomatik çabalarına rağmen gerçekleşti. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler