Petrol fiyatları stokların azalmasıyla yükselişte

Petrol fiyatları stokların azalmasıyla yükselişte

Petrol fiyatları ABD'de ham petrol ve akaryakıt stoklarının düşmesiyle arttı.

A+A-

Ham petrol fiyatları, düşen ABD ham petrolü rezervleri ve Kanada'daki yangınlardan kaynaklanan arz risklerinin artmasıyla birlikte, üç günlük düşüşün ardından çarşamba günü yükseldi.
 Brent ham petrolünün Eylül vadeli kontratları saat TSİ 06:43 GMT itibariyle %0,5 yükselerek 81,38 dolar/varil oldu. ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrolünün Eylül vadeli teslimatları ise %0,5 artışla varile 77,34 dolara ulaştı.

 WTI, önceki üç işlem gününde %7, Brent ise neredeyse %5 değer kaybetmişti.
 Amerikan Petrol Enstitüsü'ne verilerine göree, ABD'de ham petrol, benzin ve dizel stokları önceki hafta dördüncü hafta üst üste geriledi. Bu durum, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ülkedeki istikrarlı talebi yansıtıyor.
 Kanada'daki yangınlar da fiyatları destekliyor. ING analistleri, yangınların bazı üreticileri üretimi kısmaya zorladığını ve büyük miktarda arzı tehdit ettiğini söyledi.
 ING analistleri, "Piyasa aşırı satım bölgesine yaklaşıyor ve biz hala temellerin, üçüncü çeyreğin geri kalanında arz açığı ortamında fiyatları şu anki seviyelerden yukarı taşımayı desteklediğine inanıyoruz." dedi.


İlgili Haberler