Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

OPEC+'ın  talebin zayıflık işaretleri gösterdiği küresel piyasaya bu yılın sonlarında arzı artırma kararına ilişkin şüpheler üzerine Salı günü Petrol fiyatları, 1 dolardan fazla düştü.

A+A-

Önceki seansta dört ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra kayıplarını bugün de sürdüren Brent, vadeli işlemleri TSİ 15:10'da 1,13 dolar veya yüzde 1,4 düşerek varil başına 77,23 dolara geriledi. Brent Pazartesi günü yüzde 3'ten fazla düştükten sonra 7 Şubat'tan bu yana ilk kez 80 doların altında kapandı.

Brent, Salı günü en düşük seviyesinden 76,76 dolardan işlem gördü; bu, Ocak ayının başında bu yılın en düşük seviyesi olan 74,79 dolardan 2 doların altında kaldı.

ABD Batı Teksas Orta vadeli ham petrol (WTI) vadeli işlemleri 1,21 dolar veya yüzde 1,6 düşüşle varil başına 73,01 dolara geriledi. WTI Pazartesi günü yüzde 3,6 düşerek dört ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve birlikte OPEC+ olarak bilinen Rusya liderliğindeki müttefikler, Pazar günü petrol üretimi kesintilerinin çoğunu 2025'e kadar uzatma konusunda anlaşmaya vardı ancak sekiz üyenin gönüllü kesintilerinin Ekim ayından itibaren kademeli olarak çözülmesi için yer bıraktı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler