Petrol fiyatlarında toparlanma sinyali: Yeni haftaya yükselişle girdi

Petrol fiyatlarında toparlanma sinyali: Yeni haftaya yükselişle girdi

Petrol fiyatları Körfez Sahili'ndeki fırtına ve satış sonrası toparlanma ile 1 dolar artış gösterdi.

A+A-

Potansiyel bir kasırga sisteminin ABD Körfez Kıyısı'na yaklaşması ve Cuma günü beklenenden daha zayıf gelen ABD istihdam verilerinin ardından piyasaların toparlanmasıyla Pazartesi günü erken işlemlerde petrol vadeli işlemleri bir dolar arttı.

West Texas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri %1,48 artışla (1 $) varil başına 68,67$'a yükseldi. Brent ham petrol vadeli işlemleri %1,39 artışla varil başına 72,05 dolar oldu.

Analistler, sıçramanın kısmen ABD Körfez Kıyısı'ndaki potansiyel bir kasırgaya tepki olduğunu söyledi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi Pazar günü yaptığı açıklamada, güneybatı Meksika Körfezi'ndeki bir hava sisteminin kuzeybatı ABD Körfez Kıyısı'na ulaşmadan önce kasırgaya dönüşeceğinin tahmin edildiğini söyledi. ABD Körfez Kıyısı, ABD rafinaj kapasitesinin yaklaşık %60'ını oluşturuyor.

Bağımsız piyasa analisti Tina Teng, “Duyarlılık geçen haftaki satışlardan sonra bir miktar toparlandı” dedi.

Cuma kapanışında, Brent haftalık %10 düşüşle Aralık 2021'den bu yana en düşük seviyeye gerilerken, WTI %8 düşüşle Haziran 2023'ten bu yana en düşük kapanışını yaptı.

ANZ analistleri bir müşteri notunda, “Ham petrol son 11 ayın en büyük haftalık düşüşünü karanlık bir ekonomik ortamda kaydetti. Cuma günü ABD'de açıklanan zayıf istihdam verileri, dünyanın en büyük tüketicisinde petrol talebinin düşeceğine dair endişeleri artırdı” diye yazdı

ABD hükümetinin merakla beklenen tarım dışı istihdam raporunun Ağustos ayında piyasa gözlemcilerinin beklediğinden daha az artarak 142.000 kişi arttığını gösterdi ve Temmuz ayı rakamı aşağı yönlü revize edilerek Aralık 2020'deki düşüşten bu yana en küçük kazanç olan 89.000 kişilik bir artışa revize edildi.

İlgili Haberler