Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş sonrası geri dönüş sinyali

Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş sonrası geri dönüş sinyali

Petrol sert düşüşün ardından istikrar kazandı, Orta Doğu belirsizliği sürüyor.

A+A-

Petrol fiyatları, talep endişelerinin bir önceki seansta piyasayı Ekim başından bu yana en düşük seviyeye indirmesinin ardından, Orta Doğu çatışmasında bundan sonra ne olabileceğine dair belirsizlikle Çarşamba günü erken ticarette yükseldi.

Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,2 artarak varil başına 74,39 $ 'a yükseldi. ABD West Texas Intermediate vadeli ham petrol kontratları %0,3 artışla varil başına 70,77 dolara tırmandı.

Petrol fiyatları Salı günü, zayıf talep görünümü ve bir medya raporunun İsrail'in İran'ın nükleer ve petrol tesislerini vurmayacağını söyleyerek arz kesintisi korkularını hafifletmesinin ardından %4'ten fazla düşerek yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Ancak, İsrail ile İran destekli militan grup Hizbullah arasındaki çatışmanın tırmanmasına ilişkin endişeler devam ederken, ABD Salı günü İsrail'in son birkaç hafta içinde Beyrut'ta düzenlediği hava saldırılarının kapsamına karşı çıktığını açıkladı.

IG'de piyasa stratejisti olan Yeap Jun Rong, "Fiyatlardaki son geri çekilmenin ardından, piyasa katılımcıları jeopolitik cephedeki diğer gelişmeleri yeniden değerlendirirken, fiyatların yakın vadede dengelenmesi için bir miktar alan bekleyebiliriz" dedi.

İlgili Haberler