Petrol Ortadoğu gerilimiyle geçen haftaki kazançlarını korudu

Petrol Ortadoğu gerilimiyle geçen haftaki kazançlarını korudu

Petrol, Ortadoğu gerilimi ve ekonomik verilerin desteğiyle geçen haftaki kazançlarını korudu.

A+A-

Petrol fiyatları Pazartesi günü erken Asya işlemlerinde çok az değişti ve jeopolitik gerilimler ve daha iyi ekonomik verilerden destek alarak geçen haftaki %3'ten fazla kazancının çoğunu korudu.

Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,09 düşüşle varil başına 79,59 dolara gerilerken, ABD Batı Teksas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri %0,03 artışla 76,86 dolara yükseldi. ANZ analistleri bir notta, "Yatırımcılar Orta Doğu'da artan gerilimler konusunda dikkatli olmaya devam ediyor" dedi.

İran ve Hizbullah'ın Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah'ın askeri komutanı Fuad Şükr'e yönelik suikastlara misilleme yapma sözü vermesinin ardından İsrail-Filistin çatışmasında tırmanma riski fiyatları desteklemeye devam etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Cumartesi günü bir okul yerleşkesine düzenlenen ve en az 90 kişinin ölümüne yol açan hava saldırısıyla şiddetlenirken, Gazze Sivil Acil Durum Servisi ölü sayısının şişirildiğini söyledi. Hamas Pazar günü yeni ateşkes görüşmelerine katılımı konusunda şüphe uyandırdı.

Brent geçen haftayı %3,5'in üzerinde artışla kapatırken, WTI destekleyici ekonomik veriler ve ABD'nin faiz indirimine ilişkin artan umutlarla %4'ün üzerinde değer kazandı. Üç ABD merkez bankacısı geçen hafta, enflasyonun Fed'in gelecek ay faiz oranlarını indirmesi için yeterince soğumuş göründüğünü söyledi. Çin'in tüketici fiyatları Temmuz ayında beklenenden daha hızlı arttı ve ABD'nin haftalık işsizlik başvuruları geçen hafta beklenenden daha fazla düştü.

İlgili Haberler