Phillip Capital'den THYAO ve PGSUS hisselerinde yeni hedef fiyat 

Phillip Capital'den THYAO ve PGSUS hisselerinde yeni hedef fiyat 

Phillip Capital, THYAO ve PGSUS hisselerini endeks üstü getiri tavsiyesi ile araştırma kapsamına alarak hisseler için yeni hedef fiyatını belirledi. 

A+A-

Phillip Capital'in yayınladığı raporda, Türk Hava Yolları (THYAO TI) için hisse başına 473,60 TL, Pegasus (PGSUS TI) için 369,90 TL hedef fiyat hesaplandı ve her iki hisse de endeks üzeri getiri önerisiyle araştırma kapsamımıza alındı. 

Kurumun raporunda şöyle denildi; 

Global Havacılık Sektörü: Global havacılık sektörü, COVID-19 pandemisi sonrası toparlanma sürecine devam ederek yolcu ve yük taşımacılığında önemli ilerleme kaydetti. Artan seyahat ihtiyacı ve hafifleyen kısıtlamalar, sektörün büyümesini hızlandırırken havayolları şirketleri operasyonel verimliliklerini artırmaya yönelik önemli adımlar attı. Global olarak, 2024 ve 2025 yıllarında da tam toparlanma sürecinin devamı bekleniyor. Bu toparlanma sürecinin, sektörün uzun vadeli büyüme potansiyelini olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz.

 

Yerel Havacılık Sektörü: Türkiye’de havacılık sektörü hızlı bir büyüme göstermekte olup THYAO ve PGSUS pandemi öncesi seviyelere global rakiplerine kıyasla daha hızlı ulaşmaları ile öne çıktı. İki şirket de finansal performanslarını istikrarlı bir şekilde sürdürürken, yerel havacılık sektörü de 2023 yılında güçlü bir toparlanma gösterdi ve yolcu sayısında önemli bir artış yaşandı. Özellikle iç hat uçuşlarında büyük bir talep artışı gözlemlendi. Ayrıca güçlü seyreden turist verileri de Türk havacılık sektörünün turizm potansiyelini desteklerken, Türkiye’nin stratejik konumu avantaj sağlamaya devam ediyor.

THYAO 

ekran-goruntusu-2024-09-18-132209.png

THYAO: Yüksek operasyonel kapasite ve güçlü uçuş ağı ile dikkat çeken Türk Hava Yolları, geniş filosu ve global ölçekteki operasyonları ile de güçlü bir pazar konumuna sahip. Şirketin taşınan kargo ton kilometre bakımından dünyada ilk üç hava kargo taşıyıcısından biri olması hisseyi cazip kılıyor. 

PGSUS

ekran-goruntusu-2024-09-18-132320.png

PGSUS: Düşük maliyetli iş modeli ve güçlü operasyonel verimlilik ile öne çıkan Pegasus, özellikle düşük maliyetli hava taşımacılığı segmentinde güçlü bir pazar konumuna sahip. Genç filo yapısı ve yakıt tasarrufu sağlayan uçakların filoya eklenmesi şirketi daha da cazip kılıyor.

Riskler: Makroekonomik riskler, döviz kuru riski, yakıt fiyatları riski, rekabet riski ve havacılık regülasyonları sektördeki riskler olarak göz önüne çıkıyor. Ancak şirketler hedge imkanlarını kullanarak riskleri kısmen kontrol altına alıyor. Özellikle Pegasus, low-cost carrier modelini benimsediği için düşük birim giderlere sahip, dolayısıyla  şirketin zorluklara karşı daha dirençli olduğu söylenebilir.

 

 

İlgili Haberler