Photoshop'un mimarı Adobe'nin gelir beklentisinde dikkat çeken yükseliş

Photoshop'un mimarı Adobe'nin gelir beklentisinde dikkat çeken yükseliş

Yazılım devi Adobe, güçlü yazılım talebi nedeniyle tüm yıl gelir tahminini yükseltti.

A+A-

Photoshop üreticisi Adobe, ekonomideki iyileşme işaretleriyle birlikte daha fazla işletme ve tüketicinin yapay zeka destekli düzenleme araçlarına yönelmesi nedeniyle Perşembe günü 2024 mali yılı için gelir tahminini yükseltti.

Kaliforniya merkezli şirketin hisseleri genişletilmiş işlemlerde %16'dan fazla artış gösterdi. Şirket daha önce 21,30 milyar dolar ile 21,50 milyar dolar arasında tahmin ettiği gelirini şimdi 21,40 milyar dolar ile 21,50 milyar dolar arasında bekliyor. LSEG verilerine göre analistlerin ortalama beklentisi 21,46 milyar dolardı.

Adobe'nin görünümü, müşterilerin çeşitli alanlarda yaratıcı profesyoneller tarafından kullanılan Premiere Pro, Animate ve After Effects gibi yazılım ürünlerine yönelik harcamalarını artırmasıyla yapay zeka çabalarının karşılığını aldığını yansıtıyor.

Şirket Nisan ayında, OpenAI, Stability AI ve Midjourney gibi şirketlerin rekabeti kızışırken, popüler Photoshop yazılımına görüntü oluşturmak için bir yapay zeka aracı eklemeyi planladığını açıkladı.

Adobe ayrıca tüm yıl için hisse başına düzeltilmiş kazanç tahminini daha önce beklediği hisse başına 17,60 ila 18 dolar aralığından 18 ila 18,20 dolar aralığına yükseltti.

D.A. Davidson araştırma analisti Gil Luria şu sözleri kaydetti: "Görünen o ki (Adobe'nin) işleri, benzerlerini aşağı çeken yapay zeka tarafından dışlanmaya rağmen gelişiyor. Bunun Adobe'yi en iyi konumlandırılmış büyük sermayeli yazılım şirketi olarak bıraktığına inanıyoruz" diyor

Şirket ikinci çeyrekte 5,29 milyar dolar olan tahminleri aşarak 5,31 milyar dolar gelir elde ederken, şirket, 3,89 milyar dolar olan tahminlerin üzerinde 3,91 milyar dolar dijital medya geliri bildirdi.

Adobe, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikle ilgili veri gizliliği ve telif hakkı konusundaki endişelerin arttığı bir dönemde, haklarına sahip olduğu veriler üzerinde eğittiği Firefly adlı kendi yapay zeka görüntü oluşturma aracını geliştirdi.

Düzeltilmiş bazda, şirket çeyrekte hisse başına 4,48 dolar kazanırken, bu rakam hisse başına 4,39 dolar olarak tahmin edildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler