Piyasada ne kadar Shiba Inu coin var?

Piyasada ne kadar Shiba Inu coin var?

Dogecoin'in en dişli rakiplerinden biri olarak gösterilen Shiba Inu piyasada kaç token olarak varlığını sürdürüyor?

A+A-

Shiba Inu (SHIB) coin, destekçileri tarafından sıklıkla 'Dogecoin katili' olarak adlandırılıyor ve DOGE'nin en büyük rakiplerinden biri.

Coin büyümeye devam ettikçe, daha fazla insan bu projeyle ilgileniyor ve kendilerini dolaşımda kaç tane Shiba Inu coin olduğunu merak ederken buluyor.

Shiba Inu Coin'i (SHIB) Anlamak

Shiba Inu, Ağustos 2020'de takma isimli geliştiriciler tarafından oluşturuldu. Özel bir ağ üzerinde yaşayan tokenların aksine (SHIB), Ethereum blok zincirinde var olan bir ER-C20 token'ı. Bu nedenle, DeFi ve ilgili hizmetlere erişimi mevcut ve bu da ona daha az faydaya sahip benzer meme coinlere kıyasla bir avantaj sağlıyor.

Bu fayda, bir sonraki bölümde ele alacağımız alışılmadık derecede yüksek token arzı ile birleştiğinde, Shiba Inu'nun öne çıkmasına yardımcı olan ayırt edici bir faktör olduğu kanıtlanıyor.

Ekosistem şu anda ShibaSwap (merkezi olmayan bir borsa), NFT'ler ve oyna-kazan oyunu Shiba Eternity gibi projeleri içeriyor.

Kendini adamış bir topluluğa sahip olan coin, popülaritesini artırarak bugün piyasa değerine göre en iyi 20 kripto para biriminden biri haline geldi.

Shiba Inu coinlerinin toplam arzı

Shiba Inu arzı 2020 lansmanında 1 katrilyon SHIB token idi. SHIB piyasaya sürüldüğünde, dünyadaki en büyük token arzına sahipti. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, devasa Shiba Inu dolaşım arzı haber manşetlerinde yer aldı ve projenin dünya çapında dikkat çekmesine yardımcı oldu.

Büyük bir arzın projenin değerini veya kullanım durumunu mutlaka etkilemediğini ve alandaki pek çok kişinin arzı bir hile olarak gördüğünü belirtmek gerekiyor. Tokenomiğe aşina olmayan yeni kripto kullanıcıları için SHIB tokenlerinin diğer kripto tokenlerinden 'daha ucuz' ve dolayısıyla daha uygun fiyatlı olduğu da düşünülmüş olabilir.

Elbette, tek bir kripto tokenının fiyatı ile gerçek kripto projesinin değeri birbirine karıştırılmamalı. Bir kripto para biriminin arzını nasıl anlayacağımızı daha sonra daha ayrıntılı olarak inceleyeceğiz, ancak önce bugün kaç tane Shiba Inu coin'inin mevcut olduğuna bir göz atalım.

Mevcut dolaşımdaki Shiba Inu arzı

SHIB kriptosu arzını koruyamadı ve şu anda 589 trilyon SHIB seviyesinde bulunuyor. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin 2021 yılında 410 trilyon token'ı ölü bir cüzdana göndererek token'ları etkin bir şekilde yok etti ya da 'yaktı' ve geri kalanını hayır kurumlarına bağışlayacağını belirtti.

Bir bütün olarak SHIB topluluğu da SHIB'yi deflasyonist hale getirmek için ilk arzın büyük bir kısmını yaktı veya yok etti, yani zaman içinde daha kıt hale geldi. Gerçek kripto tarzında, topluluk bu yakma işlemlerinin ne zaman gerçekleşeceğine demokratik bir şekilde karar veriyor ve en fazla SHIB token'ına sahip olanlar en fazla oy gücüne sahip oluyor.

Geliştirici ekibin büyük hissedarlar olması muhtemel olsa da, kimlikleri bilinmiyor ve topluluktaki ana seçmenlerin kim olduğu net değil.

Bunun amacı, tokenleri daha az ve dolayısıyla ideal olarak daha değerli hale getirmek için toplam Shiba Inu coin miktarını azaltmak. Yine bu, yatırımcı başına sahip olunan arzın yüzdesine bağlı. Bir yatırımcı 100 token'lık bir projede 10 token'a sahipse, toplam arzın %10'una sahip demektir.

Topluluk 50 token'ı yakar ve toplam arzda yalnızca 50 token bırakırsa, aynı yatırımcı artık toplam arzın %10'u yerine %20'sine sahip olur ve bu da söz konusu yatırımcı için bir değer artışına dönüşebilir.

Arzda kalan 589 trilyon token'ın bir kısmı kilitli veya yanmış cüzdanlarda kalıyor ve bu da token arzına daha fazla kıtlık yaratıyor.

İlgili Haberler