Piyasalar Trump'ı puanlıyor, dolar güçlenirken diğer varlıklar değer kaybediyor

Piyasalar Trump'ı puanlıyor, dolar güçlenirken diğer varlıklar değer kaybediyor

Yatırımcılar Donald Trump'ın zaferinin dünyanın geri kalanı için ne anlama geleceğini düşünürken küresel hisseler Salı günü geriledi.

A+A-

Fed Başkanı Jerome Powell Pazartesi günü Washington Ekonomi Kulübü'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, son enflasyon verilerinin politika yapıcıların fiyat baskılarının sürdürülebilir bir düşüş yolunda olduğuna dair güvenini desteklediğini söyledi.

Piyasalar bunu ABD'nin ilk faiz indiriminin çok da uzak olmayabileceğinin bir başka sinyali olarak algıladı, ancak yatırımcılar daha çok Pazartesi günü J.D. Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak gösteren eski ABD Başkanı Trump'a Cumartesi günü düzenlenen suikast girişiminin sonuçlarıyla meşguldü.

MSCI Tüm Dünya endeksi %0,1 geriledi ancak rekor seviyelere yakın seyretmeye devam ederken, Avrupa'da STOXX 600 %0,3 geriledi ve bir dizi kazanç kaybının yanı sıra ikinci bir Trump yönetimi altında ABD ile ticaret gerilimlerinin artma ihtimali nedeniyle düştü.

S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri %0,1 artarak ilerleyen saatlerde daha yüksek bir açılışa işaret etti. Kamuoyu yoklamaları Trump ve Başkan Joe Biden arasında yakın bir yarış olduğunu gösterse de Trump, seçimi belirlemesi muhtemel birkaç eyalette önde gidiyor. Dow Jones, enerji ve bankacılık hisseleri sayesinde rekor kapanış seviyesine ulaştı. Bitcoin sıçradı, altın rekor seviyeye doğru tırmandı ve yatırımcılar Trump'ın zaferi olarak adlandırılan işlemleri tercih ettikçe getiri eğrisi dikleşti.

Mizuho ekonomisti Colin Asher. Asher "Zaten belli bir farkla Trump favori, bu yüzden daha da favori hale geliyor. Vance'i seçmesinin şu ya da bu şekilde büyük bir fark yaratacağını sanmıyorum" dedi ve ekledi:

"Vance özellikle Çin'e karşı sert, dolayısıyla bugün Çin varlıklarındaki zayıflığın nedenlerinden biri de bu"

Etiketler : , ,
İlgili Haberler