PlayStation 5 konsol satışları azaldı, aboneliklerdeki artış umut oldu

PlayStation 5 konsol satışları azaldı, aboneliklerdeki artış umut oldu

Japon teknoloji devi Sony, Perşembe günü PlayStation 5 konsolunun satışları azalırken ve sektördeki şirketler yinelenen gelir arayışına girerken, oyun platformuyla kullanıcı etkileşiminin gücünü vurguladı.

A+A-

Sony, düşen PlayStation 5 (PS5) satışlarının aksine artan ücretli abonelik sayısına dikkat çekti. PS5 kullanıcıları, PlayStation Plus abonelik seçeneği de dahil olmak üzere eklenti içerik ve hizmetlerle desteklenen bir önceki PS4 konsolunun yaşam döngüsüne kıyasla yaklaşık %25 daha fazla harcama yapıyor.
Oyun yöneticisi Hideaki Nishino bir strateji brifinginde "Bu davranış, gelir tabanımızın dayanıklı ve öngörülebilir yapısının temelini oluşturuyor" dedi.

Sony, zayıf marjları yatırımcıları endişelendiren oyun işinin yönetimini yeniden yapılandırdı ve Nishino önümüzdeki aydan itibaren platform iş grubunun CEO'su olacak.
Şirket, geçen yıl 21 milyon adetlik revize hedefini kıl payı kaçırdıktan sonra, bu mali yılda 18 milyon adetlik daha düşük PS5 satışı öngörüyor.
Oyun sektörü, şirketlerin çalışanlarını işten çıkarması ve projeleri durdurmasıyla birlikte, yüksek profilli oyunlar geliştirmenin maliyeti ve sektördeki zayıf büyüme ile boğuşuyor.
Sony'nin bu yılki oyun programı zayıf olsa da, Şubat ayında piyasaya sürülmesinden bu yana 12 milyondan fazla satan Helldivers 2 iyi bir çıkış yakaladı.
Stüdyo iş grubunun CEO'su olacak olan Herman Hulst, sürekli, güncellenmiş oyun sunan canlı hizmet oyunlarının PS5 ve PC versiyonlarının aynı anda piyasaya sürüleceğini söyledi.
Sony en çok tek oyunculu oyunlarıyla tanınıyor. Bu ay, ilk olarak 2020'de piyasaya sürülen "Ghosts of Tsushima "nın PC versiyonunu yayınladı.


İlgili Haberler