Porsche ilk hibrit 911 spor otomobilini asfalta indirdi

Porsche ilk hibrit 911 spor otomobilini asfalta indirdi

Otomotiv devi Porsche 165 bin dolardan başlayan fiyatlarla satmayı planladığı ilk 911 hibrit spor otomobilini tanıttı

A+A-

Porsche Salı günü, ikonik 911 spor otomobilinin 164.900 $ başlangıç fiyatına sahip ilk üretim hibrit versiyonunu tanıttı.

2025 model 911 Carrera GTS hibrit, otomotiv endüstrisinin elektrikli araçların artırılmasına ve yakıt ekonomisi standartlarının sıkılaştırılmasına odaklandığı bir dönemde ikonik Alman spor otomobilinde önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

Volkswagen'li yöneticilerin kontrolündeki şirket, 911'in portföyünde tamamen elektrikli bir varyant sunan son araç olacağını, eğer olursa, aracın hibridin sağladığını söyledikleri ünlü sürüş dinamiklerini korumak için olacağını söyledi.

Porsche'nin 911 ve 718 model serilerinden sorumlu başkan yardımcısı Frank Moser yaptığı açıklamada, "911'e en uygun hibrit sisteme karar vermek için çeşitli fikirler ve yaklaşımlar geliştirdik ve test ettik. Sonuç, genel konsepte iyi entegre edilmiş ve performansı önemli ölçüde artıran benzersiz bir güç aktarma organıdır." dedi.

Yeni 911 Carrera GTS 0'dan 96 km/s hıza 2,9 saniyede çıkabiliyor - önceki hibrit olmayan GTS modelinden 0,3 saniye daha hızlı - ve 310 km/s azami pist hızına ulaşabiliyor. Yeni geliştirilen 3.6 litrelik boxer hibrit motor, 532 beygir gücü ve 449 foot-pound tork üretiyor.

911 Carrera GTS hibrit, 164.900 dolardan başlayan fiyatlarla coupe olarak satışa sunulacak. Cabrio veya cabriolet versiyonu ise 178.200 dolardan başlayacak. Her ikisi de arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli konfigürasyonlarda mevcut.

Hibrit modeller için siparişler alınmaya başlandı ve ABD bayilerine teslimatların 2024 yılının sonuna doğru yapılması bekleniyor.

Porsche, tamamen elektrikli araçların beklenenden daha yavaş benimsenmesi nedeniyle ürün gamına hibrit araçlar ekleyen veya artıran en son otomobil üreticisi oldu. Mevcut elektrikli ürün gamında altı adet plug-in hibrit Cayenne modeli, üç adet Panamera plug-in hibrit modeli ve 10 adet tamamen elektrikli Taycan modeli mevcut. Ayrıca 911 de dahil olmak üzere yarışlarda hibrit motorlar kullandı.

Porsche, müşteri talebine bağlı olarak, 2030 yılına kadar dünya çapında satılan araçlarının en az %80'inin kısmen veya tamamen elektrikli olmasını beklediğini söyledi.

Hibrit model Salı günü, sonbaharda ABD Porsche showroomlarına gelmeye başlayacak olan 2025 model yılı için güncellenmiş Porsche 911 spor otomobil serisiyle birlikte tanıtıldı. Hibrit olmayan araçlar, modele bağlı olarak, 911 GT3 RS için yaklaşık 120.000 $ ile 241.000 $ arasında değişiyor.

2025 911'de yapılan güncellemeler arasında ilk kez tamamen dijital bir sürücü gösterge paneli de dahil olmak üzere dış ve iç tasarım; geliştirilmiş motor performansı ve daha fazla denge için arka aks direksiyonu gibi geliştirilmiş standart donanımlar yer alıyor.

Porsche'nin ilk çeyrek küresel satışları, bir önceki yıla göre yaklaşık %4 düşüşle 77.640 araç olarak gerçekleşti. ABD'de 911 araç satışları, 2023'ün ilk çeyreğine göre %30 artışla 2.510 adet olarak gerçekleşti.

Tofaş Fabrika mı Ford Otosan mı, hangisi daha çok kazandıracak?

Tofaş Fabrika mı Ford Otosan mı, hangisi daha çok kazandıracak?

Borsa İstanbul'un iki otomotiv sektör üdevinden hangisi daha fazla kazındaracak? İş Yatırım araştırması...

TUPRS mi KOCHL mi THYAO mu? Hangi hisse daha çok kazandıracak

TUPRS mi KOCHL mi THYAO mu? Hangi hisse daha çok kazandıracak

Tüpraş (TUPRS) mı, Koç Holding (KOCHL) mi yoksa Türk Havayolları (THYAO) mı? Hangi hisse senedi yatırımcısına daha çok kazandıracak?

İş Yatırım 2 önemli hisse için AL önerisi açıkladı

İş Yatırım 2 önemli hisse için AL önerisi açıkladı

İş Yatırım, Tüpraş TUPRS ve Türk Havayolları THYAO hisseleri için AL önerisi verdi.

İlgili Haberler