Powell sonrası, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq günü yeşilde kapattı 

Powell sonrası, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq günü yeşilde kapattı 

Hisse senetleri Salı günü, Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonda ilerleme kaydettiğini ancak merkez bankasının faiz indirimine tam olarak hazır olmadığını yinelemesiyle yükseldi.

A+A-

Dow Jones Sanayi Endeksi 162,33 puan ve yüzde 0,41 artışla 39331,85 puandan, S&P 500 yüzde 0,62 oranında ve 33,92 puan artışla 5509,01  puandan ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0,84 oranında ve 149,46 artışla 18028,76 puandan günü tamamladı.  

Merkez bankacılığı forumunda konuşan Powell, "Enflasyonu hedefimize indirme konusunda oldukça ilerleme kaydettik" dedi. "Gevşetme politikası sürecine başlamadan önce enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ineceğinden daha fazla emin olmak istiyoruz."

Powell'ın yorumlarının ardından hazine tahvillerinin faizleri bir miktar geriledi ve endeksler seansın en düşük seviyelerinden yükseldi.

Elon Musk'un elektrikli araç şirketinin ikinci çeyrekte beklenenden daha iyi satış yaptığını açıklamasının ardından Tesla hisselerindeki yükseliş S&P 500'ü destekledi. 

Nvidia hisseleri, yatırımcıların yapay zeka ilgisinin devam edip edemeyeceğini sorgulamasıyla S&P 500 üzerinde baskı yaratarak yüzde 1,3 düştü. Hisseler 2024'te yaklaşık yüzde 146 arttı. Yılın ilk yarısının bir diğer kazananı olan İlaç üreticisi Eli Lilly şirketin hisseleri yüzde 0,6 düştü.

LPL Financial'ın küresel baş stratejisti Quincy Krosby, "Nvidia'nın son düşüşünün, volatiliteyi artırması açısından endişe verici, ancak aynı zamanda ilk yükseliş eğilimini kaçıran yatırımcıların da içeri girmesi için alım fırsatı olduğunu düşünüyorum. Ancak çip üreticisi ve diğer büyük teknoloji şirketlerindeki istikrarsızlık devam ederse, bu pazarın bir dönüşüme doğru yeniden ayarlandığına işaret edebilir." ifadelerini kullandı. 

Krosby, firmasının piyasada dalgalanmalar görmeyi beklemesine rağmen, özellikle ekonomi istikrarlı bir hızla soğumaya devam ederse Temmuz ayının kazançla bitebileceğini düşündüğünü ekledi.

Wall Street yılın ikinci yarısına hafif olumlu bir seansla başlıyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi  yüzde 0,8 artışla rekor kapatırken, S&P 500 yüzde 0,3 yükseldi. Dow küçük bir kazanç elde etti. S&P 500 yılın ilk yarısında yüzde 14,5 oranında değer kazandı.

İşlem hacminin bu hafta sessiz kalması muhtemel. New York Menkul Kıymetler Borsası  Çarşamba günü erken kapanıyor.  ve Perşembe günü Bağımsızlık Günü nedeniyle kapalı olacak. 

İlgili Haberler