Qualcomm milyar dolarlık Intel alımını seçim sonrasına bıraktı

Qualcomm milyar dolarlık Intel alımını seçim sonrasına bıraktı

Qualcomm, Intel'i satın almak için teklifte bulunup bulunmayacağına ABD seçimleri sonrasında karar verecek.

A+A-

Qualcomm Incx, şirketinin Intel Corp. şirketini satın almak için bir teklifte bulunup bulunmayacağına karar vermeden önce muhtemelen Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinin sonrasını bekleyeceğini söyledi.

Gizli bilgileri tartışırken isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilere göre San Diego merkezli Qualcomm, gelecekteki herhangi bir yönetimin antitröst ortamı ve Amerika'nın Çin ile ilişkisi üzerindeki etkisi nedeniyle bir sonraki hamlesine karar vermeden önce Beyaz Saray'ın yeni sakini hakkında daha fazla netlik istiyor.

Bazı kişiler, Qualcomm'un, Intel'i de içeren potansiyel bir işlemin birçok karmaşıklığı göz önüne alındığında, nasıl ilerleyeceğine karar vermeden önce Ocak ayında yeni ABD başkanının göreve başlamasını beklemeyi tercih edebileceğini söyledi.

Ürünleri akıllı telefonlardan elektrikli araçlara kadar günlük yaşamı destekleyen dijital çerçevenin anahtarı olan Qualcomm ve Intel'in bir araya gelmesi, neredeyse kesinlikle ABD'deki ve dünyadaki antitröst düzenleyicilerinin yoğun incelemesini çekecektir. Buna hem Qualcomm hem de Intel için kilit bir pazar olan Çin de dahil. 

İlgili Haberler