Raymond James, Apple hisseleri için hedef fiyat yükseltti

Raymond James, Apple hisseleri için hedef fiyat yükseltti

Apple Hisseleri, Nasdaq'ın Volatil Dönemlerinde Görece Daha İstikrarlı Bir AI Yatırımı Olarak Görülüyor

A+A-

Raymond James analistleri, Apple (NASDAQ) hisse senedi fiyat hedefini 200 dolardan 250 dolara yükseltti ve şirketi "volatil zamanlar için daha istikrarlı bir AI (Yapay Zeka) yatırımı" olarak nitelendirdi.

Analistler, hisse senedi için Outperform (Üstün Performans) notunu koruyarak, F3Q24 önizleme sonuçlarda hafif bir artış ve önceki beklentilere büyük ölçüde paralel bir görünüm beklediklerini belirtti.

Analistlerin bu iyimserliği, Asya tedarik zincirinde yapılan son görüşmelerden, TSM sonuçlarından ve Çin CAICT verilerinden elde edilen verilerden kaynaklanıyor; bu veriler, iPhone ve Mac satışları için olumlu kısa vadeli eğilimlere işaret ediyor.

hisse.jpg

Raymond James analistleri, kısa vadeli sonuçların AI anlatısını önemli ölçüde değiştirmeyeceğini, ancak yaklaşan AI özelliklerinin çok yıllık bir iPhone yükseltme döngüsünü tetikleyeceği konusunda iyimser olduklarını belirtti.

Analistler, tedarik zinciri görüşmelerine dayanarak 2024'ün ikinci yarısı için iPhone 16 üretimlerinde yukarı yönlü revizyonlara işaret etti. Ayrıca, iPhone 17'nin dahili yapısındaki önemli değişiklikleri, Apple'ın cihazda AI yeteneklerini artırmaya odaklandığını belirtti.

Açıklanan notta uzmanlar,"Tedarik zinciri verileri, iPhone 17'nin dahili yapısında önemli değişikliklere işaret ediyor, bu da Apple'ın cihaz üzerinde daha fazla AI yapmayı planladığını gösteriyor," dediler.

Apple'ın benzersiz konumu, güçlü ekosistemi, ileri düzey donanım yetenekleri ve gizlilik odaklı yaklaşımından kaynaklanıyor.

Analistler değerlendirmede, daha düşük sermaye harcaması gerektiren ve donanım yükseltmeleri yoluyla daha hızlı para kazanma potansiyeli sunan Edge AI'nin erken aşamalarına vurgu yaptı.

Raymond James, kurulu tabanın her %1'inin yeni telefonlara yükseltilmesinin hisse başına kazanç (EPS) olarak 0.20 dolarlık bir artış sağlayabileceğini tahmin ediyor. CY25 için 8-8.5 dolarlık EPS gücü öngörüyorlar.

İlgili Haberler