Reilly S&P 500'de 6500 puanı bekliyor 

Reilly S&P 500'de 6500 puanı bekliyor 

ABD hisse senedi piyasalarında, yeni ay olumlu bir seyirle başladı ve bu yükselişe NVDA hisselerinde yaşanan yüzde 2.61 oranındaki artış destek verdi.

A+A-

ABD hisse senedi piyasalarında, yeni ay olumlu bir seyirle başladı ve bu yükselişe NVDA hisselerinde yaşanan yüzde 2.61 oranındaki artış destek verdi. Yapay zeka üreticisi olan NVDA'nın açıklamasında yeni nesil Rubin platformunun 2026 yılında hizmete gireceği ifade edilmişti. 


Bununla birlikte, gösterge Hazine tahvil getirileri, enflasyonun yapışkanlığına ilişkin endişeler ve dolayısıyla daha uzun süre boyunca Fed faiz oranlarının yüksek kalmaya devam edeceği beklentilerinin, hisse senedi piyasasının yükselişini bir miktar kısıtlaması nedeniyle Kasım başından bu yana en yüksek seviyelerinden 20 baz puanın altında bulunuyor.

Capital Economics'in piyasa ekonomisi James Reilly ABD hisse senetlerinin bu tarz iki yönlü rüzgarların etkisi altında kaldığını belirtiyor ve geçen hafta PCE enflasyon verilerinin beklentiler düzeyinde kalmasına bağlı olarak hazine tahvillerinde faizlerin gerilediğini hatırlatıyor. Reilly borsada yaşanan yükselişi "yapay zeka heyecanı" olarak nitelendiriyor ve bunun borsayı desteklemeye devam edeceğini öngörüyor. 

Dot.com döneminde yaşanan piyasa yükselişi ve balonuna benzer bir durumun Yapay Zeka sayesinde yaşanacağını belirten Reilly, bu tarz bir yükselişin başlangıç aşamalarında olabileceğimizi öne sürdü. Reilly Bu gelişmeler ışığında S&P 500 endeksinin önümüzdeki yıl 6.500 puana ulaşabileceğini belirtti.
 

İlgili Haberler