Ripple balinaları harekete geçti: XRP fiyat rallisi ufukta mı?

Ripple balinaları harekete geçti: XRP fiyat rallisi ufukta mı?

Ripple balinaları yeniden hareketlenirken gözler XRP'de: Yeni ralli ufukta göründü mü?

A+A-

Popüler X kullanıcısı Ali Martinez geçtiğimiz günlerde Ripple balinalarının son 24 saat içinde 50 milyondan fazla XRP tokenı satın aldığını gösteren bir Santiment grafiği paylaştı. 

Balinaların büyük miktarlarda XRP satın almasının varlığın değeri üzerinde bazı olumlu etkileri olabilir. Bu alandaki sürekli çabalar, piyasada daha az token bırakacak ve bunu bir fiyat artışı izleyebilecek (talebin aynı kaldığı ya da arttığı varsayılırsa).

Yükselen balina birikimi aynı zamanda bir güven işareti olarak yorumlanabilir ve ekosistem içinde ilave yatırımcıları çekebilir.

screenshot_1-142.jpg

Grafikte görüldüğü üzere, balinalar Temmuz ayının ikinci yarısında bir alım çılgınlığı yaşadı ve XRP'nin fiyatı o dönemde yaklaşık beş ayın en yüksek seviyesi olan 0,65 doların üzerine çıktı.

Büyük yatırımcılar, kripto piyasasının ciddi bir çöküş yaşadığı ve XRP'nin fiyatının 0,45 doların altına düştüğü Ağustos ayının başında varlıklarını artırma konusunda isteksizdi. Ancak, Ripple ve ABD'li SEC arasındaki yasal davayı çevreleyen önemli gelişmenin ardından balinalar yeniden hareketlendi.

CryptoPotato'nun 7 Ağustos'ta bildirdiği gibi, Yargıç Analisa şirketin belirli menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği için 125 milyon dolar ceza ödemesi gerektiğine karar verdi. Bu miktar kulağa önemli gibi gelse de, düzenleyicinin başlangıçta talep ettiği 2 milyar dolarda %94'lük bir düşüşü temsil ediyor.

Birçok kişi kararı Ripple için büyük bir kazanç olarak görürken, XRP'nin fiyatı kısa bir süre için 0,64 dolara kadar yükseldi. Takip eden haftalarda token, mevcut seviyesi olan 0,58$'a (CoinGecko'nun verilerine göre) yerleşmeden önce ek dalgalanmalar yaşadı.

Varlığın son zamanlardaki sallantılı performansına rağmen, bazı analistler bir boğa koşusunun hemen köşede olabileceğine inanıyor. 

X kullanıcısı John Bollinger tarafından 1980'lerin başında tanıtılan teknik analiz aracı, potansiyel fiyat hareketlerini ve piyasa oynaklığını ölçüyor. Göstergenin bantları dar olduğunda, varlığın uzun bir süre boyunca düşük volatilite yaşadığını ve her iki yönde de çılgın bir hareket için ayarlanabileceğinin sinyalini veriyor.

XRP için bir ralli öngören bir diğer analist ise DustyBC. Geçen hafta, son üç yılda oluşan bir bayrak formasyonundan yukarı doğru kırılması halinde varlığın 2 doların üzerine çıkacağını gösteren oldukça basit bir grafik sundu. 

* Yatırım tavsiyesi içermez

Etiketler : , ,
İlgili Haberler