Ripple davasında SEC temyize giderken XRP fiyatı sert düştü

Ripple davasında SEC temyize giderken XRP fiyatı sert düştü

2 Ekim'de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple davasında daha önceki bir kararı bozmak için temyiz başvurusunda bulundu. Bu gelişme XRP fiyatlarında sert düşüşe yol açtı.

A+A-

2 Ekim'de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple davasında daha önceki bir kararı bozmak için temyiz başvurusunda bulundu. Kurum, Ripple'ın XRP tokeninin ikincil satışlarının menkul kıymet satışı teşkil etmediğine karar veren Yargıç Torres tarafından belirlenen 2023 kararına itiraz etti. Yargıç, XRP'nin SEC'in Howey testinin bir yatırım sözleşmesi olarak sınıflandırılması için tüm koşulları yerine getiremediğine karar verdi. Başvuru, savunma avukatı James Filan tarafından X'te paylaşıldı.

Ripple baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, temyiz başvurusunun "hayal kırıklığı yarattığını ancak şaşırtıcı olmadığını" söyledi ve bunun "SEC için zaten tam bir utanç kaynağı olan" durumu daha da uzatacağını ekledi.

SEC'in "sektöre karşı dava savaşına girmeye devam ettiğini" söyleyen Alderoty, firmanın çapraz temyiz başvurusunda bulunup bulunmayacağını değerlendirdiğini de sözlerine ekledi. Ripple CEO'su Brad Garlinghouse da 3 Ekim'de X'e yaptığı açıklamada SEC başkanı Gary Gensler ve düzenleyici kurumun rasyonel olması halinde "bu davayı çoktan geride bırakmış olacaklarını" ifade etti.

İlgili Haberler