Samsung yapay zeka yarışında Nvidia ile farkı kapatıyor

Samsung yapay zeka yarışında Nvidia ile farkı kapatıyor

Samsung, Nvidia için yapay zeka bellek yongaları geliştirmede rakipleri ile farkı kapatıyor.

A+A-

Samsung Electronics yapay zeka pazarı için hayati önem taşıyan bellek yongalarının geliştirilmesinde yaşadığı bir dizi gerilemenin ardından rakibi SK Hynix Inc. ile arasındaki farkı daraltma yolunda ilerleme kaydetmeye başladı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre Samsung, HBM3 adı verilen yüksek bant genişliğine sahip bellek yongalarının bir versiyonu için yapay zeka devi Nvidia Corp'tan uzun zamandır beklenen onayı almak da dahil olmak üzere geri dönüşünde önemli bir ilerleme kaydetti. Şirket içi gelişmeleri tartışırken isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişiler, şirketin iki ila dört ay içinde HBM3E adlı bir sonraki nesil için de onay beklediğini söyledi.

Bu arada Nvidia, daha geniş bir yelpazedeki işletmelerin üretken yapay zekayı kullanmasını kolaylaştırmayı amaçlayan yazılım tekliflerinde bir dizi güncelleme yaptığını duyurdu.

Çip şirketi, yapay zekayı belirli bir amaç için kullanmak için gereken lojistik sorunların çoğunu halleden yazılım paketleri olan NIM'leri veya Nvidia çıkarım mikro hizmetlerini resmi olarak yayınladı. 

İlgili Haberler