Satışlara teslim olan Japon borsaları alım için fırsat mı yarattı?

Satışlara teslim olan Japon borsaları alım için fırsat mı yarattı?

Japon yeninin güçlenmesiyle sert düşüş yaşayan Nikkei 225 ve Topix endeksleri alım fırsatı mı veriyor? UBS Global Wealth Management'ın bölgesel baş yatırım yetkilisi Kelvin Tay'a göre bu tam olarak düşen bıçağı tutmaya çalışmak gibi.

A+A-

UBS Global Wealth Management'ın bölgesel baş yatırım yetkilisi Kelvin Tay, CNBC'nin "Squawk Box Asia" programına verdiği demeçte, şu anda Japon piyasasına girmenin "düşen bir bıçağı" yakalamaya benzediğini söyledi.
Tay'ın yorumları, Nikkei 225 ve Topix'in düşüşlerini genişleterek gün içinde %7'yi aştığı ve ayı piyasası bölgesine yakın seyrettiği sırada geldi.

Tay sözlerini şöyle sürdürdü:
"Japon piyasasının son iki yılda bu kadar güçlü bir şekilde yükselmesinin tek nedeni Japon yeninin çok çok zayıf olması. Bir kez tersine döndüğünde, doğru şekilde çıkmanız gerekir ve bence bunun bir sonucu olarak şu anda hepsi çıkıyor."
Haziran ayında ABD doları karşısında son 38 yılın en düşük seviyesi olan 161,99 'a kadar gerileyen yen, Japonya Merkez Bankası'nın politika toplantısı öncesinde yön değiştirdi.
BOJ 'un geçen hafta gösterge faiz oranını %0,25 civarına yükseltmesi ve Japon devlet tahvili alımlarını azaltma kararı almasının ardından keskin bir şekilde güçlendi.
Yen son olarak dolar karşısında Ocak ayından bu yana gördüğü en düşük seviye olan 144,82'den işlem gördü. Daha güçlü bir yen, ihracata yönelik firmaların ağırlıkta olduğu Japon hisse senedi piyasalarını rekabet güçlerini aşındırarak baskı altına alıyor.
Reuters'a göre BOJ Başkanı Kazuo Ueda, bankanın 31 Temmuz'daki toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında şahin bir ton takınarak "Ekonomi ve fiyatlar öngörülerimiz doğrultusunda hareket ederse faiz oranlarını artırmaya devam edeceğiz" dedi.
Ayrıca, politika faizinin ekonomiyi ne soğutan ne de aşırı ısıtan nötr bir seviyeye ulaşmasına "hala oldukça mesafe" olduğunu söyledi.
Ueda ayrıca %0,5 faiz oranı seviyesinin bir engel olmadığını ve oranların daha da yükselebileceğini söyledi.


İlgili Haberler