SEC, BlackRock'ın spot Ethereum ETF'si için kararını Mart'a bıraktı

SEC, BlackRock'ın spot Ethereum ETF'si için kararını Mart'a bıraktı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) , BlackRock'ın spot Ethereum borsa yatırım fonu ihracına ilişkin karar takvimini Mart ayına erteledi.

A+A-

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock'ın spot Ethereum teklifine ilişkin karar takvimini erteledi. 

Yapılan açıklama şöyle:

"Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada gündeme getirilen konuları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olmak amacıyla, önerilen kural değişikliği hakkında işlem yapmak için daha uzun bir süre belirlemeyi uygun bulmaktadır."

SEC şimdi önerilen fonu onaylamak, onaylamamak veya ek işlemler başlatmak için 10 Mart tarihine kadar süre tanıyacak.

BlackRock, iShares Ethereum Trust adlı spot Ethereum ETF'si için Kasım ayında başvuruda bulundu. Geçen hafta yayınlanan bir dosyaya göre, Fidelity'nin Fidelity Ethereum Fonu başvurusu da ertelendi.

Bloomberg Intelligence ETF analisti James Seyffart, spot Ethereum ETF teklifleri için gecikmelerin muhtemelen devam edeceğini söyledi.

Seyffart Çarşamba günü X'te yayınlanan bir yazıda "Spot Ethereum ETF Gecikmeleri önümüzdeki birkaç ay boyunca ara sıra yaşanmaya devam edecek. Önemli olan bir sonraki tarih 23 Mayıs" sözlerini kaydetti.

Spot ethereum ETF'si olacak mı?

Kripto uzmanları bir spot eter ETF'sinin ufukta olduğu konusunda hem iyimser hem de kötümserler ve bazıları bu ayın başlarında spot bitcoin ETF'lerinin onaylanmasının ardından SEC'den bir onayın ancak Mayıs ayında gelebileceğini düşünüyor.

Çarşamba günü erken saatlerde bir basın brifinginde konuşan Gensler, "İki hafta önce de söylediğim gibi, bitcoin borsasında işlem gören ürünlerle ilgili olarak yaptığımız şey, bu tek emtia emniyetsizliği ile sınırlıdır ve bundan başka bir şey olarak okunmamalıdır" dedi.

İlgili Haberler