SEC davası yaşanmasaydı XRP'nin bugünkü değeri ne olurdu?

SEC davası yaşanmasaydı XRP'nin bugünkü değeri ne olurdu?

ChatGPT'ye göre SEC davası olmasaydı, XRP 2021 boğa koşusu sırasında önemli bir büyüme yaşayabilir ve bu döngüde daha da iyi bir ralli için zemin oluşturabilirdi.

A+A-

XRP yatırımcıları, varlığın yalnızca 1,96 dolara ulaşmasıyla 2021 boğa koşusunu kaçırdı. Birçok kişi XRP'nin son boğa sezonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşamamasını Ripple'a karşı açılan davaya bağlıyor.

20 Aralık 2020'de ABD SEC, Ripple ve yöneticileri Christian Larsen ve Brad Garlinghouse'a XRP aracılığıyla 1,3 milyar dolarlık kayıtsız menkul kıymet teklifi düzenledikleri iddiasıyla dava açtı. Sonuç olarak, ABD merkezli borsalar XRP'den desteğini çekerek geçici fiyat düşüşlerine neden oldu.

Bu arada kripto piyasası, Bitcoin'in üçüncü yarılanma döngüsünün ortasında yeni bir boğa sezonuna giriyordu. Ancak dava, halkın XRP'ye erişimini kısıtlayarak boğa koşusunu kısa kesti. Özellikle, XRP 14 Nisan 2021'de 1,965 dolarla zirve yaparken, Bitcoin Kasım 2021'e kadar altı ay daha yükseliş trendini sürdürdü.

XRP'nin fiyatı o zamandan beri düşüşte ve bugün 0,47$ civarında işlem görüyor. Meraklılar, XRP'nin SEC davası olmadan daha iyi bir konumda olabileceğine inanıyor. Bu duygu, XRP'nin 2017/2018 sezonunda yaşadığı %75.000'lik artıştan ilham alıyor ve kısa bir süre için Bitcoin'den sonra Ethereum'u geride bırakarak en değerli ikinci kripto olarak sıralanıyor.

SEC davası olmadan XRP'nin potansiyel fiyatını keşfetmek için OpenAI'nin ChatGPT'sinden yararlanıldı. Yapay zeka aracı, SEC davası olmadan XRP'nin fiyatını tahmin etmenin spekülatif olduğunu kabul etti. Bununla birlikte, ChatGPT bir tahminde bulunmak için piyasa duyarlılığı, Ripple'ın ortaklıkları ve geçmiş performans gibi temel faktörleri dikkate aldı.

Olumlu gelişmelerin devam edeceğini ve dava olmaksızın benimsenmenin artacağını varsayan ılımlı bir büyüme senaryosunda ChatGPT %50-100 arasında bir fiyat artışı öngördü. Referans noktası olarak XRP'nin Aralık 2020'deki yaklaşık 0,60 dolarlık dava öncesi fiyatını kullandı. Buna göre, öngörülen büyüme yüzdesi, XRP'nin şu anda 0,90 ila 1,20 $ arasında bir değere sahip olabileceğini gösteriyor.

ChatGPT, XRP'nin yüksek büyüme senaryosunda %150-200'lük bir fiyat artışını sürdürebileceğini öne sürdü. Bu da 1,50 ila 1,80 dolarlık varsayımsal bir fiyat aralığına yol açabilir.

Agresif bir büyüme senaryosunda ChatGPT, XRP'nin Aralık ayından bu yana %300-500'lük bir fiyat artışını koruyabileceğini ve potansiyel olarak XRP'nin fiyatını 2,40 ila 3,60 $'a çıkarabileceğini teorize ediyor. Bu hala 2018'in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,84 $'ın altında olsa da, bugün 3,60 $'lık bir fiyat mevcut 0,47 $'dan önemli bir yükseliş anlamına geliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler