SEC Ethereum ETF'lerine onay verecek mi?

SEC Ethereum ETF'lerine onay verecek mi?

SEC'in Ethereum ETF'lerini onaylayacağı yönündeki söylentilerin çoğalmasıyla Ethereum fiyatlarında yükseliş yaşanıyor. Peki SEC, bu onayı verecek mi?

A+A-

Ethereum (ETH) fiyatı, SEC'in büyük bir u-dönüşü yaparak Ethereum ETF'lerini bu hafta en kısa sürede onaylayacağına bahse giren tüccarların etkisiyle Pazartesi günü yükselişe geçti.

ETH en son 3.400$ bölgesinde %10'un üzerinde kazançla işlem görüyordu.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, SEC'in "180" yapabileceği yönündeki söylentileri duyduktan sonra kendisinin ve analist arkadaşı James Seyffart'ın onay oranlarını %75'e yükselttiklerini paylaştı.

Bazı ETF başvurularının onaylanması, reddedilmesi ya da sürelerinin uzatılması için son tarih Perşembe günü olarak belirlenirken, onay bu hafta gelebilir.

Bir SEC u-dönüşünün son söylentilerinden önce, çoğu yatırımcı Ethereum ETF reddinin geleceğini bekliyordu.

Nitekim SEC'in son aylarda Ether'i bir menkul kıymet olarak sınıflandırmak istediği bildiriliyor.

Bloomberg analistleri Balchunas ve Seyffart, kripto ETF onaylarını tahmin etme konusunda başarılı. O dönemdeki piyasa kötümserliğine rağmen, spot Bitcoin ETF onaylarının 2023'te geleceği fikrini yüksek sesle savundular.

O halde, Ether piyasasında şu anda büyük bir yeniden fiyatlandırmanın devam ediyor olması şaşırtıcı değil. Yatırımcılar, SEC'in spot Ethereum ETF'lerini onaylayacağına dair bahislerini agresif bir şekilde artırıyor ve fiyatı önemli ölçüde yükseltiyor.

Neden mi? Çünkü Ethereum ETF'lerinin onaylanması, kurumsal yatırımcılara Ether'e maruz kalmaları için çok daha kolay erişim sağlayacak.

Tıpkı Bitcoin'de olduğu gibi, bu da uzun vadede Ether fiyatını önemli ölçüde artıracak.

İlgili Haberler