Sigorta devi 2 milyar dolarlık hisse geri alımı planlıyor

Sigorta devi 2 milyar dolarlık hisse geri alımı planlıyor

Sigorta grubu Prudential Pazar günü yaptığı açıklamada, en geç ayın 26'sına kadar tamamlanacak olan 2 milyar dolarlık bir hisse geri alım programı planladığını açıkladı.

A+A-

Hayat ve sağlık sigorta devi Prudential, 2 milyar dolarlık geri alım programını açıkladı. Şirket ayrıca Goldman Sachs International ile bir anlaşma yaptığı geri alımın 700 milyon dolarlık ilk dilimini başlatacağını söyledi.
Şirket, geri alımın Londra ve Hong Kong'da çift kote olan şirketin 2027 mali hedeflerine doğru ilerlediğini ve hissedarlara daha fazla nakit getirisi potansiyelini artıracağını söyledi.

İcra Kurulu Başkanı Anil Wadhwani yaptığı açıklamada Pru'nun yönetim kurulunun 2024 yılı için yıllık temettüsünün bir önceki yıla kıyasla %7 ila %9 arasında artmasını beklemeye devam ettiğini söyledi ve ekledi: "2024 mali yılında yeni işlerimizdeki büyümeye ve 2027 mali ve stratejik hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz"

Mart ayında Pru, Asya ve Afrika'daki kilit pazarlarındaki poliçe satışlarının gelir artışını desteklemesiyle yıllık faaliyet kârında %8'lik bir artış bildirdi.


İlgili Haberler