Şişe Cam (SISE) SPK'ya başvurdu, inceleme istedi: Hissede manipülasyon yapıldı!

Şişe Cam (SISE) SPK'ya başvurdu, inceleme istedi: Hissede manipülasyon yapıldı!

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. şirketin hisselerindeki sert hareketlere neden olan yatırımcıların araştırılması için SPK'ya başvurdu. Ancak işlemlerde ilginç bir durum var?

A+A-

BORSATEK.COM - Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. şirketin hisselerindeki sert hareketlere neden olan yatırımcıların araştırılması için SPK'ya başvurdu. 

Şişe Cam'ın KAP'ta yer alan açıklamasında şirketin sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin yanlış ve yanıltıcı izlenim uyandırmak amacı ile alım satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler hakkında SPK'ya başvurulduğu belirtildi. Şirket SPK'dan söz konusu şahıslar hakkında gerekli tahkikatın yapılmasını ve haklarında yasal yaptırımların sağlanmasını talep etti. Şirketin açıklamasında başvurunun bugün yapıldığı vurgulandı. 

Şişe Cam hisseleri, 21 Mayıs tarihinde 55,64 TL ile bu yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra düşüş sürecine girmişti. Hisseler 30 Mayıs'ta 52.48 TL'den kapanmış ve şirketin işlemlerin incelenmesini talep ettiği 31 Mayıs'ta 49.66 TL'den kapanış yapmıştı.

En çok net satış yapan İş Yatırım!

Şişecam'ın SPK'ya başvurarak inceleme istediği 31 Mayıs tarihli SISE hisselerindeki işlemlerin ayrıntısı da oldukça ilginç. 31 Mayıs'ta SISE hisselerinde en çok net satış yapan aracı kurum, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları ile aynı grupta yer alan İş Yatırım. Foreks verilerine göre, İş Yatırım, 4 milyon 978 bin 417 adet SISE hissesi satmış durumda. En çok net satış yapan ilk 5 aracı kurum net 10 milyon 198 bin hisse satışı yaparken en çok net alım yapan ilk 5 aracı kurumun net alım tutarı 5 milyon 975 bin.

31 Mayıs 2024'te SISE hisselerinde en çok net alış ve satış yapan ilk 5 aracı kurum

31 Mayıs 2024'te SISE hisselerinde en çok işlem yapan ilk 5 aracı kurum

SISE hisseleri şu sıralarda ise hisse 47,68 TL'den fiyatlanıyor.

SISE tarafından KAP'a gönderilen açıklamanın tam metni şöyle:

 Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, 31/05/2024 tarihinde Borsa İstanbul'da halka açık paylarımızda görülen işlemler ve değerli şirket yatırımcılarımızın şikâyetleri sebebiyle, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ilgili hükümleri uyarınca, şirketimizi ve şirket yatırımcılarımızı zarara uğratan, Şirketimizin sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler hakkında gerekli tahkikatın gerçekleşebilmesi ve haklarında yasal yaptırımın sağlanabilmesi maksadıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına  karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na ilgili başvuru 10/06/2024 tarihinde yapılmıştır.

İşbu açıklamamız ile açıklamamızın İngilizce çevirisi arasında herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."

Etiketler : ,
İlgili Haberler