Skyalp Teknoloji (SKYLP) kar payı kararını açıkladı

Skyalp Teknoloji (SKYLP) kar payı kararını açıkladı

Skyalp Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından kar payı dağıtımına yönelik olarak yapılan teklif Genel Kurul'da oylanarak kabul edildi. 

A+A-

Skyalp Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık A.Ş. (SKYLP), (Eski adı:İdeal Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık A.Ş. "IDEAS") tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan bildirimde kar payı dağıtım kararı duyuruldu. 

Şirketin açıklamasında, Yönetim Kurulu'nun 2023 yılı faaliyetleri sonucu oluşan dönem karından 1.tertip yasal yedek akçe ayrıldıktan sonra kalan karın olağanüstü yedek akçelere ilave edilmesine ve kar dağıtımı yapılmaması yönündeki kararının Genel Kurul'da oylamaya sunularak kabul edildiği ifade edildi. 

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yaptığı açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Şirket yönetim kurulu tarafından, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, Vergi Usul Kanunu, şirket esas sözleşmesinin 14.maddesi, kar dağıtım politikası ve sair mevzuat hükümleri de dikkate alınarak 2023 yılı faaliyetleri sonucu oluşan dönem karından 1.tertip yasal yedek akçe ayrıldıktan sonra kalan karın olağanüstü yedek akçelere ilave edilmesine ve kar dağıtımı yapılmaması hususunun Genel Kurul’a teklif edilmesine, oy birliği ile karar verildiği bilgisi duyurulmuş olup, 31.07.2024(bugün) tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında; Yönetim Kurulu’nun kar dağıtım teklifi ile uyumlu olan, kar dağıtımı yapılmamasını teklif eden yazılı önerge okundu. Yönetim Kurulu’nun teklifi ve yazılı önerge doğrultusunda, dağıtılabilir net dönem karından 1.tertip kanuni yedek akçe ayrıldıktan sonra, kalan karın olağanüstü yedek akçe olarak ayrılması ve kar dağıtılmaması hususu oylama sunuldu ve yapılan oylama neticesinde oy birliği ile kabul edildi."

İlgili Haberler