Solana ETF Haberi Pump Getirdi! Pepe Unchained 2 Milyon Dolara Koşuyor

Solana ETF Haberi Pump Getirdi! Pepe Unchained 2 Milyon Dolara Koşuyor

Solana’nın SOL tokeni bu haberle yüzde 10’dan fazla yükseliş kaydederek 150 dolara çıktı.

A+A-

ABD'li varlık yöneticisi VanEck, dün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) Solana borsa yatırım fonu için başvuruda bulundu. Spot SOL ETF başvurusu ABD'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Solana’nın SOL tokeni bu haberle yüzde 10’dan fazla yükseliş kaydederek 150 dolara çıktı.

Ancak, Solana Spot ETF’nin kabul edilip edilmeyeceği konusunda genel görüşler çok da iyimser değil. Çünkü kripto para topluluğu önce Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) vadeli işlemlere açılmasının daha iyi bir başlangıç olacağını savunuyor.

CME’de vadeli işlemler neden önemli? Çünkü Amerika'nın piyasa düzenleyicisi SEC, bir finansal varlığın spot fiyatına dayanan bir endeks fonuna onay vermeden önce, bu ürünün vadeli işlemlerinin 32 aylık bir süre boyunca Chicago'da işlem görmesini istiyor. Basitçe ifade etmek gerekirse bu, yatırımcıların ürünü daha iyi değerlendirebilmesi ve düzenleyicilerin performansı takip edebilmesi amacıyla uygulanıyor. Bu tür bir izleme süresi, piyasa dinamiklerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı oluyor.

Kısacası, CME’de vadeli işlemlerde olmaması sebebiyle Solana ETF başvurusunun reddedilme olasılığının yüksek olduğu söyleniyor.

Haber Solana tabanlı BONK, BOME, WIF gibi meme coin’lere de yaradı. Sırasıyla yüzde 8, yüzde 16 ve yüzde 4 kadar yükselme yaşadılar.

Piyasaya yeni çıkan bir meme coin ise vadettikleriyle ön satışında ralli yaşamaya başladı. Hızla Pepe Unchained token satın alanlar sayesinde toplanan fon 1 milyon doların üzerine çıktı.

Pepe Unchained, Meme Coin’ler İçin Planıyla Yatırımcıların Gözdesi

Pepe Unchained (PEPU), ön satışının ilk haftasında 1 milyon doların üzerinde para topladı.

Pepe Unchained sadece meme coin furyasından faydalanmayı değil, meme coin'e özgü bir Katman 2 ağı planlayarak kendi ağını oluşturmayı hedefliyor. Hızlı çözüm sunması sebebiyle Pepe Unchained token satın alanların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Bu Katman 2’ler Ethereum gibi ana blok zincirlerinin üzerine inşa edilerek işlemleri hızlandırmak ve küçük alım satımları kabusa çeviren ağ ücretlerini azaltmak için tasarlandı.

Bu Katman 2’ler arasında yer alan Arbitrum, Base ve Optimism,r DeFi ve NFT'ler için mükemmel yenilikler olmuştu. Şimdi aynı teknolojiyi Pepe Unchained meme coin’lerin vahşi dünyası için özel olarak geliştiriyor.

Öte yandan geliştiriciler ayrıca Pepe Unchained'in kendi kripto parası olan PEPU için bir stake protokolü vadediyor. Bu protokol "çifte ödüller" içerecek ve bunları iki yıllık bir süre boyunca dağıtacak.

Pepe Unchained token satın alıp stake edenler yüzde bin 800’ün üzerinde yıllık getiri oranından (APY) yararlanabiliyor. Web sitesine göre şu anda stake edilen token sayısı 86 milyonu geçmiş durumda. Daha fazla token stake edildikçe bu oranın düşeceği ifade ediliyor.

Projenin teknolojik hedefleri heyecan verici olsa da kalabalıkları çeken şey aslında yeşil kurbağa maskotu.

PEPU, Devam Eden PEPE Coşkusunun Ortasında Dikkat Çekiyor

Pepe Unchained (PEPU), orijinal Pepe (PEPE) coin'in kanıtlanmış ikonik karakterinin popülaritesinden faydalanıyor.

Daha bu hafta, orijinal PEPE coin işlem hacmindeki artışla yüzde 8 yükseldi. ATH’sinden yüzde 28 geri olsa da şu anda yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru ilerliyor. Bu da bu meme etrafındaki coşkunun bitmediğini gösteriyor.

Bilindiği üzere bu kurbağanın yüzü sayısız kripto para biriminde yer aldı. Örneğin, Book of Meme (BOME) markasında Pepe'yi sergiledi ve zirvesinde 1,2 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Açıkçası, piyasanın bu meme için hala bir beklentisi var. Pepe Unchained'in ekibi, büyüme planlarının ana hatlarını çizerek gelecek için net bir yol haritası da ortaya koydu. Bu planlar arasında merkeziyetsiz borsa (DEX) listelemeleri ve Katman 2 ağında daha fazla iyileştirme yer alıyor.

Pepe Unchained'in arkasındaki ekip, Katman 2’nin nasıl geliştirilebileceğine dair planlarını henüz açıklamamış olsa da meme coin yaratımı için bir merkez olarak ortaya çıkabileceği iddiaları var. PEPU, Pepe Unchained üzerinde faaliyet gösteren tüm bir meme coin ekosisteminin yalnızca ilki ve en değerlisi olabilir gibi görünüyor.

Bu da PEPU'nun değeri için iyi bir faktör olacak. Pepe Unchained'de ne kadar fazla gelişme olursa, ağ o kadar fazla işlemi yönetecek ve işlem ücretlerini ödemek için PEPU'ya o kadar fazla talep olacak.

Pepe Unchained Topluluğu Gün Geçtikçe Büyüyor

Gördüğü ilgi sayesinde Pepe Unchained, X ve Telegram kanallarında yeni takipçilerin akınına uğradı. Projenin şu anda 5 binden fazla birleşik takipçisi var. Böylelikle potansiyel olarak viral içeriklerden oluşan istikrarlı bir akışla topluluğun dikkati çekiliyor.

Pepe Unchained için bir başka yükseliş sinyali de önde gelen kripto analistlerinin takipçilerine bu ön satış konusunda alarm vermeleri.

Genel kanı, Pepe Unchained ön satışının meme coin yatırımcıları ve kripto yatırımcılarının kaçırmak istemeyeceği bir fırsat olduğu yönünde. Mevcut ön satış aşamasında yatırımcılar 0,0080964 dolarlık fiyattan PEPU satın alabiliyor. Sonrasında da yüksek stake ödüllerinden faydalanabiliyorlar. 

Etiketler : ,