Sony yeni oyun konsolu PlayStation 5'i resmen duyurdu

Sony yeni oyun konsolu PlayStation 5'i resmen duyurdu

Sony, yavaşlayan konsol işini canlandırmak için yükseltilmiş PlayStation 5 Pro'yu tanıttı.

A+A-

Sony Salı günü, 7 Kasım'da 700 dolara piyasaya sürülecek olan oyun konsolunun yükseltilmiş bir versiyonu olan PlayStation 5 Pro'yu duyurdu.
Sony'nin yenilenmiş PS5 konsolunun gelişi, konsol satışlarındaki küresel düşüşün ortasında gerçekleşti. Ağustos ayında Sony, ilk mali çeyrekte PlayStation 5 konsolundan 2,4 milyon adet sattığını ve bu rakamın bir yıl önceki aynı dönemde 3,3 milyon olduğunu bildirdi.

Sony, PS5 Pro'nun mevcut standart PS5 modelinden %67 daha fazla işlem birimine sahip yükseltilmiş bir grafik kartına sahip olacağını ve %45'e kadar daha hızlı oyun işleme olanağı sağlayacağını söyledi. Sony ayrıca grafikleri daha keskin görüntü netliği ve daha ayrıntılı görsellerle yükselten yeni yapay zeka yeteneklerini de lanse etti.
PS5 Pro, bilgisayar grafiklerinde ışığın yansıtıcı yüzeylerden nasıl yansıdığını simüle eden bir teknik olan “gelişmiş” ışın izleme özelliğine sahip.
Sony, PS5 Pro'nun PS5'te yer alan özel yapım 825 GB katı hal sürücüsünden daha büyük olan 2 terabayt katı hal sürücüsüne sahip olduğunu söyledi. Sony'nin DualSense Kablosuz Kumandası ve Wi-Fi 7 desteği ile birlikte geliyor.
Bir Ultra HD Blu-ray Disk Sürücüsü ayrıca satılacak.
Sony, birkaç oyunun güncelleme alacağını ve PS5 Pro'ya “PS5 Pro Enhanced” üzerinden oyunculara yeniden sunulacağını kaydetti.  Bu oyunlar arasında “Alan Wake 2,” “Assassin's Creed Shadows,” “Demon's Souls,” “Dragon's Dogma 2,” “Final Fantasy 7 Rebirth,” “Gran Turismo 7,” “Hogwarts Legacy,” “Horizon Forbidden West,” “Marvel's Spider-Man 2,” “Ratchet & Clank: Rift Apart” ve ”The Last of Us Part II Remastered” yer alıyor.


İlgili Haberler