Soruşturma geçiren ünlü banka "kara para aklama" suçunu kabul edecek

Soruşturma geçiren ünlü banka "kara para aklama" suçunu kabul edecek

TD Bank, ABD'de Kara Para Aklama Soruşturmasında Suçlamalarla Karşı Karşıya

A+A-

TD Bank, ABD'deki perakende bankasının Çinli suç örgütleri ve yasadışı fentanil satışlarına bağlı kara para aklamayı önleyememesi nedeniyle suç duyurusu ile karşı karşıya. Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Kanada'nın ikinci büyük kredi kuruluşunun ABD'li federal savcılarla görüşme halinde olduğu ve bankanın iki hafta içinde suçlu olduğunu kabul edeceği belirtildi.

TD Bank ve ABD Adalet Bakanlığı, yorum taleplerine henüz yanıt vermedi. Banka, Mayıs ayında ABD ve küresel kara para aklama karşıtı programlarını kapsamlı bir şekilde yenilediğini duyurmuştu.

Banka, o dönemde Kanada ve ABD'deki kara para aklama uyum programlarına ilişkin düzenleyici soruşturmalara maruz kaldığını, bu nedenle 500 milyon Kanada doları (yaklaşık 400 milyon ABD doları) tutarında yatırım yaptığını açıklamıştı.

Wall Street Journal'a göre, ABD'li yetkililer TD Bank'ı kara para aklamayı önlemek için gerekli sistemleri kurmada başarısız olmakla suçladı. Ayrıca bankanın ana şirketinin ABD hükümetinin yürüttüğü soruşturmaların maliyetlerini karşılamak için 3 milyar dolardan fazla para ayırdığı belirtildi.

Mayıs ayında gazetede yer alan başka bir habere göre, ABD Adalet Bakanlığı, New York ve New Jersey eyaletlerinde TD Bank ve diğer bankalar aracılığıyla yüz milyonlarca dolarlık yasa dışı uyuşturucu gelirinin aklandığını tespit ettikten sonra bu soruşturmayı başlattı.

 

İlgili Haberler