S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq FED tutanakları sonrası nasıl açılacak?

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq FED tutanakları sonrası nasıl açılacak?

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın yapacağı konuşma piyasalar tarafından merakla bekleniyor.

A+A-

New York borsasında endeksler , yatırımcıların Federal Reserve'in Eylül ayında faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğini değerlemeleri altında Perşembe günü yükselişini devam ettirmeye hazırlanıyor.  Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın yapacağı konuşma piyasalar tarafından merakla bekleniyor.

S&P 500 (ES=F) ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 (NQ=F) vadeli işlemleri yaklaşık %0,2 oranında artış göstermiş durumda. Dow Jones Sanayi Ortalaması vadeli işlemleri (YM=F) ise %0,1 oranında yükseldi. Her üç endeks de Çarşamba günü yeşilde kapanmıştı

Fed'in son toplantısına ait tutanakların yayınlanmasının ardından, bazı yetkililerin Temmuz ayında faiz indirimi konusunda istekli olduğunu gösteren sinyallerle birliktecNew York borsasında hisse senetleri olumlu bir havaya büründü. Bu durum, piyasalarda gelecek ayki politika kararında bir dönüm noktasının yaşanabileceği beklentilerini daha da güçlendirdi. Daha düşük faiz oranlarına yönelik artan umutlar, piyasalara Ağustos ayı başındaki düşüşten kaynaklanan kayıplarını telafi etme fırsatı sağladı.

Yatırımcılar şimdi ise yeni işgücü piyasası verilerini ve Perşembe günü başlayacak olan Fed'in Jackson Hole sempozyumunu bekliyor. Haftanın en önemli olayı, Powell'ın Cuma günü bu etkinlikte yapacağı konuşma olacak ve piyasalar, Fed başkanından gelecek herhangi bir ton değişikliğini yakından takip ediyor olacak.

Bugün açıklanacak işsizlik başvuruları verisi, işgücü piyasasının – politika yapıcılar için kritik bir gösterge – daha önce düşünülenden daha uzun bir süredir soğuyor olabileceğini gösteren resmi bir revizyonun ardından daha da yakından izlenecek. İşgücü piyasasında görülebilecek stres belirtileri, Fed'in faiz oranlarını ne kadar sert düşürebileceğini belirlemede etkili olabilir ve %0,5'lik bir indirim umutlarını artırabilir.

Medya yöneticisi Edgar Bronfman Jr.'ın 6 milyar dolara çıkardığı satın alma teklifi sonrası Paramount (PARA) hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yükseldi. Öte yandan, Snowflake (SNOW) hisseleri, satış beklentilerinin yatırımcıların yapay zeka kaynaklı artış umutlarını karşılayamaması nedeniyle değer kaybetti.

 

İlgili Haberler