S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq'ta Trump suikasti sonrası bilinmesi gereken 5 şey

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq'ta Trump suikasti sonrası bilinmesi gereken 5 şey

New York borsası vadeli işlemlerdeki olumlu havayı spot piyasasaya da taşıyabilecek mi? İşte yatırımcıların bugün bilmesi gerekenler.

A+A-

ABD'de başkan adayı Donald Trump'a gerçekleştirilen suikast piyasaları nasıl etkileyecek. Asya borsalarındaki düşüşe Avrupa borsaları da ayak uydudurken genel olarak kripto piyasalarının gelişmeden olumlu etkilendiği görülüyor.

Peki ABD piyasalarında durum ne? New York borsası vadeli işlemlerdeki olumlu havayı spot piyasasaya da taşıyabilecek mi? İşte yatırımcıların bugün bilmesi gerekenler.

<p>Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty Images </p>

1. Alphabet’in 23 Milyar Dolarlık Wiz Satın Alımı

Alphabet (GOOGL), siber güvenlik girişimi Wiz'i yaklaşık 23 milyar dolara satın almak için ileri aşamada görüşmelerde bulunuyor. Bu satın alma gerçekleşirse, Google ana şirketinin bugüne kadar yaptığı en büyük satın alma olacak. Google’ın bugüne kadar yaptığı en büyük anlaşma, 2012'de Motorola Mobility'i 12,5 milyar dolara satın almasıydı. Microsoft (MSFT) gibi rakiplerinin büyük anlaşmalarına karşın Alphabet, daha çok küçük çaplı satın almalara odaklanıyordu. Satın alma gerçekleşirse, Wiz, Alphabet'in siber güvenlik işine katılacak. Alphabet hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde büyük bir değişiklik göstermedi.

2. Goldman’ın Sabit Getiri Geliri İle Yükselen İkinci Çeyrek Sonuçları

Goldman Sachs, varlık yönetimi yatırımlarını azaltıyor - PSM Magazin

Goldman Sachs (GS), sabit getirili işlemlerden elde edilen gelirin artmasıyla beklenenden yüksek ikinci çeyrek kazançları açıkladı. İkinci çeyrek hisse başına kâr (EPS) 8,62 dolar ve gelir yıllık bazda %17 artarak 12,73 milyar dolara ulaştı. Sabit getirili gelir %17 artarak 3,18 milyar dolara yükseldi. Bu sonuçlar, JPMorgan Chase (JPM), Wells Fargo (WFC) ve Citigroup (C) gibi büyük bankaların kazanç sezonunu başlatan kazançlarını takip ediyor. Ancak, yüksek faiz oranlarıyla soğuyan ekonomi endişeleri bu bankaların hisselerini etkiledi. Goldman hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde hafifçe düşüyor.

3. Çin Ekonomisi Beklentilerin Altında Büyüdü

Çin'de emlak sektöründe endişe veren gelişme

Çin'in gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) ikinci çeyrekte yıllık bazda %4,7 artması ekonomide keskin bir yavaşlamayı işaret ediyor. Uzun süredir devam eden emlak krizi, zayıf tüketici harcamaları ve ticaret gerilimleri büyümeyi baskılıyor. Bu artış, bir önceki çeyrekte kaydedilen %5,3'lük büyüme oranının ve ekonomistlerin beklediği %5,0'in altında kaldı. Yavaşlama, Xi Jinping ve Komünist Parti’nin üst düzey yetkililerinin ekonomik reformları görüşmek üzere toplanacağı iki yılda bir yapılan toplantı öncesinde Pekin üzerindeki baskıyı artıracak.

4. Bitcoin 62.000 Doların Üzerinde; Kripto Bağlantılı Hisseler De Yükseliyor

Bitcoin'in fiyatı kar satışlarıyla 68 bin doların altına geriledi - Son Dakika Haberleri

Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin, eski başkanın kripto topluluğuna aktif olarak hitap etmesi nedeniyle Kasım ayındaki başkanlık seçimlerini kazanma şansını artırdığı görüldü. Bitcoin (BTCUSD) yaklaşık %3 artarak 62.000 doların üzerinde işlem görüyor. MicroStrategy (MSTR), dünyanın en büyük bitcoin sahiplerinden biri, yaklaşık %7 artış gösterirken, ticaret uygulaması Robinhood (HOOD) yaklaşık %3, kripto para borsası Coinbase (COIN) ise piyasa öncesi işlemlerde %4 artıyor.

5. Apple ve Samsung Akıllı Telefon Sevkiyatları Arttı, Ancak Çinli Rakipler Daha Büyük Kazanç Sağladı

Apple iPhone 14 vs. Samsung Galaxy S22: What's the Ultimate Flagship Phone? | PCMag

Apple (AAPL) ve Güney Koreli Samsung'un küresel akıllı telefon sevkiyatları ikinci çeyrekte geçen yıla göre arttı, ancak Çinli rakipler daha büyük kazanç sağladığından küresel pazar payları düştü. Araştırma firması International Data Corp.'un verilerine göre, Apple'ın iPhone sevkiyatları geçen yılın aynı dönemindeki 44,5 milyondan 45,2 milyona yükseldi, ancak pazar payı %16,6'dan %15,8'e düştü. Samsung'un pazar payı %20,0'dan %18,9'a düşmesine rağmen, küresel olarak en çok satan akıllı telefon markası olmaya devam etti. Çinli Xiaomi, küresel sevkiyatlarında yıllık bazda %27'lik bir artış yaşadı ve pazar payı %12,4'ten %14,8'e yükseldi. Apple hisseleri piyasa öncesi işlemlerde neredeyse %2 artış gösterdi.

İlgili Haberler