S&P 500 için kötü haber, Goldman Sachs'a göre yükseliş o kadar iç açıcı değil

S&P 500 için kötü haber, Goldman Sachs'a göre yükseliş o kadar iç açıcı değil

Rekor üstüne rekor kıran S&P 500'deki yükseliş devam edecek mi? Goldman Sachs'ın uzmanları bu konuda ne düşünüyor

A+A-

Goldman Sachs stratejistlerine göre, S&P 500 Endeksi'nin son on yıldaki güçlü performansını sürdürmesi pek olası değil. Yatırımcıların daha iyi getiri sağlamak amacıyla tahviller gibi farklı varlıklara yönelmesi, ABD hisse senetlerinin son yıllardaki ortalamanın üzerinde seyreden kazançlarını sürdüremeyeceğini gösteriyor.

David Kostin'in de aralarında bulunduğu stratejistlerin yaptığı analize göre, S&P 500'ün önümüzdeki 10 yıl içinde yıllıklandırılmış nominal toplam getirisinin yalnızca %3 olacağı öngörülüyor. Bu oran, son on yılda %13 ve uzun dönem ortalaması olan %11 seviyesinde gerçekleşmişti. Ayrıca, Goldman Sachs ekibi, endeksin önümüzdeki on yıl boyunca Hazine tahvillerinin gerisinde kalma olasılığının %72 olduğunu, enflasyonun altında performans gösterme riskinin ise %33'e yaklaştığını belirtti.

Ekip, 18 Ekim tarihli raporunda, "Yatırımcılar, önümüzdeki on yıl boyunca hisse senetlerinde daha düşük getirilere hazırlıklı olmalı" ifadesine yer verdi. ABD hisse senetleri, küresel mali krizin ardından sıfıra yakın faiz oranları ve dirençli ekonomik büyüme beklentileriyle yükseliş kaydetmişti. Ancak son yıllarda, S&P 500’ün kazançlarının sürdürülebilirliği konusunda endişeler artmaya başladı.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, S&P 500 son on yılın sekizinde dünyanın geri kalan borsalarından daha iyi performans göstermişti. Ancak Goldman Sachs'ın bu öngörüsü, önümüzdeki dönemde yatırımcıların daha temkinli olmaları gerektiğini işaret ediyor.

İlgili Haberler