S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones ABD imalat ve istihdam verilerini bekliyor

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones ABD imalat ve istihdam verilerini bekliyor

Tahvil getirileri Salı günü yükselirken, yatırımcılar ABD'nin faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğini belirlemek için bir dizi veriyi beklerken para birimleri ve Asya borsaları sabit kaldı.

A+A-

ABD'deki tatilin ardından Asya'da ticaretin yeniden başlamasıyla on yıllık Hazine tahvillerinin getirisi hafif bir artışla %3,919'a, iki yıllıkların getirisi ise bir baz puan yükselerek %3,935'e ulaştı.

Cuma günü iyimser harcama rakamları, piyasaların Fed'den yarım puanlık bir gevşeme olasılığını azaltmasına yol açtı. Günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ABD ISM imalat anketi ve özellikle Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri Fed'in kararı için kritik öneme sahip olacak.

MSCI'nın Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinden oluşan en geniş endeksi %0,1 düştü. Japonya'nın Nikkei endeksi %0,7 yükseldi ve S&P 500 vadeli işlemleri yatay seyretti. Odak noktası Cuma gününe dönerken dolar, ABD getirileriyle birlikte sabitlendi.

Singapur'daki J.P. Morgan Asset Management'ta küresel piyasa stratejisti olan Raisah Rasid, politika yapıcıların faiz indirimlerinin önünü açmak için soğuyan bir işgücü piyasası aradıklarını belirterek, “Her şey Cuma günkü rakamlara bağlı” dedi ve ekledi:

“50 baz puanlık bir indirimi gerektirecek herhangi bir stres veya gösterge görmüyoruz. Asıl soru risk varlıklarının daha ne kadar ralli yapmaya devam edeceği?”

Ekonomistler ISM anketinin Ağustos ayında iyileştiğini ancak 47,5 ile daralma bölgesinde kaldığını tahmin ediyor.

Pepperstone analisti Chris Weston, “Doların daha zayıf bir veriyi pek hoş karşılayacağından emin değilim” dedi ve şöyle devam etti: “50'ye yakın bir rakam muhtemelen dolar açıklarını kapatmaya zorlayacaktır”

Cuma günü analistler 160.000 kişilik istihdam artışı ve işsizlik oranının %4,2'ye düşmesini bekliyor.

Dolar Asya seansında 146,85 yende sabit kaldı ve euro başına 1,1063 dolardan işlem gördü. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarlarındaki yükselişler nefes almak için durakladı ve Aussie 0,68 doların hemen altında tutundu.

Hong Kong'da, emlak şirketi New World Development hisseleri, şirketin Haziran ayına kadar olan yıl için 2,6 milyar dolar zarar tahmin etmesinin ardından yirmi yılın en düşük seviyesine geriledi.

Avustralya'da, Woolworths hisseleri süpermarket operatörünün bir içki dükkanları zincirindeki kalan hissesini satacağını açıklamasından bir gün sonra %3 düştü.

Altın, Ağustos ayında 2.500 doların üzerine çıkarak rekor kırdıktan sonra ons başına 2.494 dolar seviyesinde seyretti.
Petrol fiyatları, talep endişelerinin Orta Doğu'daki gerginliğe karşı ağırlık kazanmasıyla çekişme için mücadele etti ve Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,5 düşüşle varil başına 77,13 dolara geriledi.

İlgili Haberler