S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones enflasyon verisi sonrası rekor kapanış yaptı

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones enflasyon verisi sonrası rekor kapanış yaptı

ABD enflasyon verisinin ılımlı gelmesi sonrası S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones endeksleri yükselişe geçerek rekor seviyelerden kapandı.

A+A-

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones dahil Wall Street'in üç büyük endeksi, tüketici enflasyonunda beklenenden daha az bir artışın yatırımcıların Fed'in faiz indirimi umutlarını güçlendirmesinin ardından, gösterge S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin her ikisi de %1'den fazla yükseliş kaydederek Çarşamba günü rekor kapanışlar yaptı.

Her üç endeks de teknoloji hisselerinin öncülüğünde gün içi rekor seviyelere ulaştı. Mavi çipli Dow Jones 40.000 kilometre taşına yaklaştı.

Nisan ayına ilişkin ılımlı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, üç aydır beklenenden yüksek gelen rakamların ardından enflasyonun gevşemekte olduğuna dair iyimserliği körükledi. Bu durum, yatırımcıların Fed'in Eylül ve Aralık aylarında politika faizini düşüreceği yönündeki bahislerini artırmasına yol açtı.

Minneapolis'teki BMO aile ofisinin baş yatırım yetkilisi Carol Schleif, "Dördüncü bir sıcak TÜFE raporu almamış olmamız rahatlatıcı" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Açıkçası piyasalar enflasyon rakamlarının daha yumuşak görünmesini sevdi. Perakende satışlar daha yumuşak geldi. Bu, ekonominin kaynamaya başladığının ve daha sürdürülebilir bir hızda işlediğinin oldukça açık bir kanıtı."

Çarşamba günü açıklanan diğer veriler, yüksek benzin fiyatlarının harcamaları diğer mallardan uzaklaştırması nedeniyle ABD perakende satışlarının Nisan ayında beklenmedik bir şekilde yatay seyrettiğini ve tüketici harcamalarının ivme kaybettiğini gösterdi.

Dow Jones Industrial Average 349,89 puan ya da %0,88 artışla 39.908,00 seviyesine yükselirken, S&P 500 61,47 puan ya da %1,17 artışla 5.308,15 seviyesine ulaştı.

Nasdaq Composite açıldığında 231,21 puan ya da %1,40 artışla 16.742,39'a yükselerek son günlerde ikinci rekor kapanışını gerçekleştirdi. S&P 500 ve Dow en son 28 Mart'ta rekor kapanış fiyatları kaydetmişti.

Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım üç hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Borsa İstanbul'da banka hisseleri hareketlenmeye başladı. Peki Vakıfbank VAKBN hisseleri ne kadar kazandıracak? Sekiz aracı kurum açıkladı

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli Demir Çelik hisseleri ne kadar kazandırabilir. Beş aracı kurum EREGL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İlgili Haberler