S&P 500 Nasdaq ve Dow Jones FED toplantısı başlarken yükselişle açıldı

S&P 500 Nasdaq ve Dow Jones FED toplantısı başlarken yükselişle açıldı

Salı günü yatırımcılar Microsft gibi dev şirketlerin açıklayacağı bilançoları ve Fed'in toplantısını beklerken, S&P 500 Nasdaq ve Dow Jones güne temkinli bir başlangıç yaptı.

A+A-

Salı günü yatırımcılar Microsft gibi dev şirketlerin açıklayacağı bilançoları, Fed'in bugün başlayıp yarın sona erecek toplantısını beklerken, S&P 500 Nasdaq ve Dow Jones güne temkinli bir başlangıç yaptı.

Yatırımcılar bugün, Microsft gibi dev şirketlerin açıklayacağı bilançoları, Fed'in bugün başlayıp yarın sona erecek toplantısını beklerken, S&P 500 Nasdaq ve Dow Jones güne temkinli bir yükselişle başladı. 

Şu sıralarda Dow Jones yüzde 0,41 S&P 500 yüzde 0,2 ve Nasdaq yüzde 0,07 oranında yükselişle işlem görüyor.

Hisse senetleri, Fed'in kararı, Temmuz ayı  tarım dışı istihdam verisi ve "Muhteşem Yedi" megacap'ın dördünün bilançolarını içeren potansiyel olarak önemli bir haftanın ortasında. Büyük Teknoloji şirketlerinin cazibesini kaybettiğine dair endişeler karşısında faiz indirimlerine ilişkin yüksek beklentileri değerlendiren yatırımcıların alımları ile yükseliyor. 

Gözler şu anda Microsoft'un, işlemler sona erdikten sonra yayınlanacak olan ve önümüzdeki günlerde Apple, Amazon ve Meta'dan elde edilecek sonuçlara zemin hazırlayacak olan üç aylık raporunda.

Wall Street, büyük yapay zeka yatırımlarının meyve vermeye başladığına dair herhangi bir işareti görmek istiyor. Yatırımcıların Teknolojinin büyük şirketlerinden  küçük sermayeli şirketlere yönelmesiyle birlikte, hisse senetlerinde Temmuz ayında yaşanan dalgalı yükselişin yapay zeka ticaretinin risklerini vurgulamasının ardından bu konu özellikle odak noktası haline geldi.

Pharmaceuticals Merck ve Pfizer ile tüketici devi Procter & Gamble piyasa açılışından önce üç aylık sonuçlarını açıkladı. Kahve dükkanı zinciri Starbucks ve çip devi AMD piyasa kapanışından sonra rapor verecek.

Bu kazanç sezonunda dikkate değer bir tema ortaya çıktı: yatırımcıların, zayıf sonuçlar bildiren ancak işlerinde yakında bir dönüşümün planlarını yapan şirketleri destekleme istekliliği.

Bu arada Fed, Temmuz ayı politika toplantısına Salı günü başlıyor. Politika yapıcıların Çarşamba günü borçlanma maliyetlerinde herhangi bir değişiklik getirmemesi, ancak Eylül ayında faiz indirimi için zemin hazırlaması bekleniyor. Haziran ayındaki olumlu enflasyon verilerinin ardından piyasa tartışması artık bu yılki kesintilerin zamanlaması ve sayısına odaklanıyor.

İlgili Haberler