S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones haftanın ikinci işlem günü nasıl açılacak

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones haftanın ikinci işlem günü nasıl açılacak

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones şu sıralarda vadeli piyasalarda aşağı yönlü bir seyir izliyor peki spot piyasalar bugün nasıl açılacak

A+A-

BORSATEK.COM - ABD hisse senedi piyasası endeksleri vadeli piyasalarda Salı günü aşağı yönlü bir seyir izliyor ve önemli ortalamalar önceki seansta görülen kazanımları geri verecek şekilde aşağı doğru kırıldı. 

Dow Jones Sanayi Endeksi 141 puan ve yüzde 0,35, S&P 500 yüzde 0,45, Nasdaq ise yaklaşık yüzde 0,6 düşüşle işlem görüyor.

Wall Street olumlu bir seanstan çıkıyor. Dünkü işlemlerde, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0,8 artışla rekordan kapandı. S&P 500 yüzde 0,3 ve Dow Jones sanayi endeksi 50,66 puan ve yüzde 0,1 yükselişle kapanmışlardı. 

Yatırımcılar, yıla güçlü başlangıcın 2024'ün arka yarısında da devam edip edemeyeceğini düşünüyor. Megacap teknoloji hisseleri daha iyi performans göstermeye devam ederken, düşüş yönlü piyasa gözlemcileri alımların genele yayılmasındaki zayıf genişlemenin önümüzdeki dönemde dalgalanma sinyali verebileceğinden endişe ediyor.

Charles Schwab'ın kıdemli yatırım stratejisti Kevin Gordon'a göre, ana endekslerdeki temel hisse senetlerinin performansı şimdilik sağlıklı bir seviyede kalıyor.

Gordon, Pazartesi günü CNBC'nin "Kapanış Zili" programında "Bunun muhtemelen yılın ikinci yarısının anahtarı olduğunu düşünüyorum" dedi. "Eğer S&P ve Nasdaq'taki üyelerin üçte ikisinden fazlasını 200 günlük hareketli ortalamalarının üzerinde tutabilirseniz, ekonomik verilerde daha yumuşak bir dönemden geçerken bunun yine de nispeten sağlıklı bir düzen olacağını düşünüyorum. Fed'in nereye gittiği ve faiz indirimlerinin gerçek zamanlamasının nasıl göründüğü konusunda biraz daha netlik elde edelim." ifadelerini kullandı.

ABD'de piyasalar Çarşamba günü erken saatlerde işlemlere son verecek ve 4 Temmuz tatili nedeniyle Perşembe günü kapanacak. Cuma günü yatırımcılar Haziran ayı istihdam raporuyla işgücü piyasasına ilişkin bilgi sahibi olacaklar.

İlgili Haberler