S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones haftanın son işlem günü kayıpla mı açılacak?

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones haftanın son işlem günü kayıpla mı açılacak?

New York Borsasında Amazon ve Intel Tahminleri Hayal Kırıklığı Yarattı, İşsizlik Verileri Bekleniyor: Vadeli İşlemler Düşüşte

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri, Amazon ve Intel'in olumsuz tahminlerinin ardından Cuma günü keskin bir şekilde düştü. Dow e-minis 232 puan veya %0,57, S&P 500 e-minis 52,5 puan veya %0,96 ve Nasdaq 100 e-minis 301,25 puan veya %1,58 düşüş gösterdi.

Spot piyasda işlemlerin düşüşle başlaması bekleniyor. Yatırımcılar, ekonomik yavaşlama endişeleri arasında iş gücü piyasasına dair ipuçları aramak için kritik işsizlik raporunu bekliyor.

Amazon.com, ikinci çeyrekte yavaşlayan çevrimiçi satış büyümesini bildirdikten ve tüketicilerin daha ucuz seçeneklere yöneldiğini belirttikten sonra piyasa öncesi işlemlerde %8 değer kaybetti.

Apple, üçüncü çeyrekte iPhone satışlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine ve AI ile alıcıları çekmeyi hedeflemesine rağmen, geniş çaplı büyük teknoloji hisselerindeki zayıflığın etkisiyle %0,8 geriledi.

Microsoft, Tesla ve Alphabet gibi diğer büyük teknoloji hisseleri %1'den fazla düşüş yaşadı. Meta, olumlu sonuçların ardından Perşembe günü yükseldikten sonra %0,8 değer kaybetti.

Wall Street'te "Muhteşem Yedili" olarak bilinen hisse grubunun baskınlığına ilişkin endişeler sürerken, bu büyük teknoloji şirketlerinin kazançlarının yatırımcıları memnun edememesi, değerlemelerinin aşırı yüksek olduğu anlatısını destekliyor.

Wall Street'in "korku göstergesi" Nisan ortasından bu yana ilk kez uzun vadeli ortalama seviye olan 20 puanın üzerine çıktı.

Üçüncü çeyrek gelir tahminleri beklentilerin altında kalan ve dördüncü çeyrekten itibaren temettüsünü askıya alan Intel %21 düştü.

Nvidia, Qualcomm, Broadcom, Micron Technology ve Arm Holdings gibi diğer çip hisseleri %2 ile %5,4 arasında düşüş gösterdi.

Ana üç endeks, ABD Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını sürdürdüğü bir dönemde ekonomik verilerin beklenenden daha hızlı bir yavaşlama korkusu yaratmasıyla Perşembe günü Ağustos ayına büyük düşüşlerle başlamıştı

Gösterge S&P 500, teknoloji ağırlıklı Nasdaq ve blue-chip Dow, Fed'in Eylül ayında faiz indirimine kapı araladığı, büyük teknoloji kazançlarının ve bir dizi ekonomik verinin olduğu haftayı kayıplarla kapatma yolunda ilerliyor.

Şimdi tüm gözler, ABD iş gücü piyasasının zayıfladığına dair daha fazla işaret için saat 08:30 ET'de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerine çevrildi. Verilerin, Haziran ayında 206.000 iş artışından sonra Temmuz ayında 175.000 iş artışı göstermesi bekleniyor.

Snap, mevcut çeyrek sonuçlarının beklentilerin altında kalacağını öngördükten sonra %18 kaybetti. Ödeme firması Block ise yıllık düzeltilmiş ana kazanç tahminini yükseltip 3 milyar dolarlık hisse geri alım planını açıkladıktan sonra %6 yükseldi.

Yazılım şirketi Cloudflare, yıllık sonuç tahminini yükselttikten sonra %7 arttı.

LSEG verilerine göre, şu ana kadar çeyrek dönem mali tablolarını açıklayan 342 S&P 500 şirketinin %79,2'si beklentileri aştı.

 

İlgili Haberler