S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones Perşembe gününe yükselişle başladı

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones Perşembe gününe yükselişle başladı

Fed'in Eylül ayında faiz indirimi umutlarını artırmasının ardından, S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones güne yükselerek başladı. 

A+A-

Fed'in Eylül ayında faiz indirimi umutlarını artırmasının ardından, ABD hisse senetleri Perşembe günü yükselişine devam etti. Meta'nın açıkladığı bilançonun olumlu görünümü de bu yükselişe destek veren bir unsur oldu. 

S&P 500 yüzde 0,4 yükselirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik endeksi yaklaşık yüzde 0,4 ve Dow Jones Sanayi endeksi yaklaşık yüzde 0,1 arttı.

Hisse senetleri, Fed başkanı Jerome Powell'ın, piyasanın Eylül ayındaki faiz indirimine olan güvenini "Eylül ayında faiz indirimi ihtimalinin masada olabileceğini" söylemesinin ardından yükselişe geçti. Yatırımcılar çoğunlukla 25 baz puanlık bir düşüş bekliyor ancak politika yapıcıların faiz oranlarını sabit tutmasının ardından 50 baz puanlık bir artışa inananlar da olmaya başladı. 

megacap-sirketleri-001.png

Meta'nın Çarşamba günü geç saatlerde yayınladığı güçlü bilançonun ardından, odak noktası artık özellikle Büyük Teknoloji isimlerininkiler olmak üzere üç aylık sonuçlara odaklandı. Facebook sahibinin hisseleri (Meta'nın), kazançlarının piyasa beklentilerinden daha iyi olması yüzde 8'in üzerinde arttı.

Bugün kapanış zili sonrasında Apple ve Amazon'dan gelecek bilanço açıklamaları, teknoloji uzmanları için Meta odaklı yükselişi test edebilir. Ayrıca, daha önce hayal kırıklığı yaratan "Muhteşem Yedi" şirketlerinin bilançolarından darbe alan yapay zeka ticaretinin sözünü yerine getirme şansını da test edecekler.

meta.png

Perşembe günü erken saatlerde açıklanan veriler, haftalık işsizlik başvurularının 11 ayın en yüksek seviyesine çıktığını gösterdi. Bu baskı, Fed politikası için hayati önem taşıyan iş gücü piyasasının soğumasına ilişkin daha fazla kanıt için yakından izlenen Temmuz ayı istihdam raporunun Cuma günü açıklanmasına giden yolu açacak.

İlgili Haberler