S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones yükselişle ilk işlem gününü kapattı

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones yükselişle ilk işlem gününü kapattı

 Wall Street geçen haftaki kazanımlarını sürdürmeye çalışırken S&P 500 Pazartesi günü yükselerek yeni bir rekorla kapandı.

A+A-

New York borsası yükselişle kapandı. 

S&P 500 endeksi yüzde 0,77 artışla 5.473,23 puandan, Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0,95 artışla 17.857,02 puandan günü tamamladı.Dow Jones Sanayi Endeksi 188,94 puan ve yüzde 0,49 artışla 38.778,10 puana ulaştı ve dört günlük düşüş serisine son verdi.

AXS Investments CEO'su Greg Bassuk, "Bugün, geçen hafta gördüklerimizin devamı niteliğinde. Uzun süredir birbirine karışan bir dizi faktör etrafında iyimserlik görüyoruz. Ekonomik veriler daha tutarlı ve daha güçlü gelmeye başlıyor, dirençli bir ekonomiye dair işaretler var. Elbette, potansiyel faiz indirimlerinin başlaması ihtimalinin daha yüksek olduğu konusunda iyimserlik ve yükseliş var." ifadelerini kullandı.

greg-bassuk.jpg
GREG BASSUK

Megacap teknoloji hisseleri S&P 500'deki ralliyi destekleyerek bilgi teknolojisi sektörünü  yüzde 1,2 oranında artırdı. Microsoft yüzde 1'den fazla yükselirken Apple yaklaşık yüzde 2 arttı. Alphabet, Amazon ve Meta Platformları da günü yükselişle tamamladılar. 

Nvidia tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü ancak sonunda biraz daha düşük bir seviyede kapattı. Broadcom hisseleri yüzde 5,4 artışla yeni zirvelere ulaştı ve geçen haftaki yüzde 23'lük yükselişin üzerine çıktı.

Pazartesi günkü kazanımlar, S&P 500 ve Nasdaq'ın sekiz haftada yedinci haftalık kazancını kaydetmesinin ardından geldi. Yeni haftaya girerken yatırımcılar piyasanın mevcut ivmesini sürdürüp sürdüremeyeceğini merak ediyordu.

 

mona-mohajan.jpg
MONA MAHAJAN 

Edward Jones'un kıdemli yatırım stratejisti Mona Mahajan, önceki boğa piyasalarında bile yukarı yönlü fiyat artışının genellikle düz bir çizgide ilerlemediğini söyledi.

"Genel olarak, temeller ve arka plan hala destekleyici olmaya devam ediyor, ancak yol boyunca düzeltmeler bekliyoruz" dedi ve herhangi bir ticaret yılında iki ila üç düzeltmenin tipik olduğunu ekledi.

Yatırımcılar Salı günü açıklanacak Mayıs ayı perakende satış verilerinin yanı sıra haftanın ilerleyen dönemlerinde konut satışları ve konut başlangıç ​​verilerini de izleyecekler.

İlgili Haberler