S&P 500, Nisan ayından sonra en kötü haftasını yaşadı Dow Jones ve Nasdaq da geriledi

S&P 500, Nisan ayından sonra en kötü haftasını yaşadı Dow Jones ve Nasdaq da geriledi

S&P 500, yakın zamana kadar borsadaki artışa öncülük eden teknoloji hisselerinden çıkarak daha ucuz kalmış hisselere yönelen para akışının piyasaları sarsmasıyla Nisan ayından bu yana en kötü haftalık kaybını yaşadı. 

A+A-

S&P 500, yakın zamana kadar borsadaki artışa öncülük eden teknoloji hisselerinden çıkarak daha ucuz kalmış hisselere yönelen para akışının piyasaları sarsmasıyla Nisan ayından bu yana en kötü haftalık kaybını yaşadı. 

dow-jones-kapanis.png

S&P 500 yüzde 0,71, NASDAQ Bileşik Endeksi yüzde 0,81, Dow Jones Sanayi endeksi 377 puan veya yüzde 0,93 düştü. 

nasdaq-kapanis.png

Netflix, beklenenden daha zayıf bir yıl sonu gelir beklentisi açıklamasının, beklenenden daha iyi üç aylık sonuçları gölgede bırakmasının etkisiyle yüzde 1,5 düştü. Ancak yayın devi, ABD ve Fransa'da temel reklamsız sürümün aşamalı olarak kaldırılmasının ardından reklam düzeyindeki yayın katmanını artırmak için daha fazla çaba göstereceğini de duyurdu.

sp-500-kapanis.png

Wedbush Securities tarafından yayınlanan bir araştırma notunda, "Netflix, reklamcılık çözümlerini ve hedeflemesini geliştirerek, ortaklıkları genişleterek ve daha fazla canlı etkinlik ekleyerek 2025'te reklam katmanı gelir katkısını hızlandıracak şekilde konumlanıyor. Bu kurulumla, reklam katmanı 2026'da büyümenin temel itici gücü haline gelecektir." denildi. 

CrowdStrike Holdings Inc, havayolları ve bankalar da dahil olmak üzere birçok sektörde büyük bir küresel BT kesintisine yol açan bir güncellemeyi dağıtan siber güvenlik  yamasının ardından yüzde 11 düşüş yaşadı.

crowdstrike.png

Kesinti siber güvenlik açığından ziyade güncellemeden kaynaklandığından, Wall Street'teki bazı kişiler Crowdstrike üzerindeki etkinin sınırlı olacağına inanıyor.

Truist Financial "Kısa vadede bu durum şirketin muhteşem imajını zedeleyecek" dedi ancak şirketin pazar payını rakiplerine kaptırma ihtimalinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Arm Holdings, Morgan Stanley'in yapay zekanın önderlik ettiği iyimserliğin ortasında çip tasarımcısının notunu eşit ağırlıktan "ağırlığını artır" seviyesine yükseltmesinin ardından yüzde 3 değer kazandı.

Teknoloji sektörü önümüzdeki hafta ilgi odağı olmaya devam edecek; Microsoft, Google'ın sahibi Alphabet ve Tesla Salı günü bilançolarını açıklayacak.

Intuitive Surgical ikinci çeyrek sonuçlarının tahminleri aşmasının ardından yüzde 9'un üzerinde yükselirken Sigorta Şirketi Travellers, 1,5 milyar dolarlık ciddi felaket zararlarından dolayı 65 milyon dolarlık sigorta zararı bildirmesinin ardından yüzde 8 düştü.

Plug Power Inc, Perşembe günü 200 milyon dolarlık hisse satma planlarını açıklamasının ardından yüzde 14 düştü.

Wall Street Journal'ın Cuma günkü haberine göre Starbucks Corporation, Elliot Investment Management'ın şirkette büyük hisse almasının ardından yüzde 6 artış gösterdi. WSJ'nin isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, aktivist yatırım yöneticisi aynı zamanda şirketle hisse fiyatını nasıl artıracağı konusunda özel olarak görüşüyor.

starbucks.png

Biden'ın yarıştan çıkması yönünde çağrılar artarken odak noktası siyasi çekişmeler

2024 başkanlık yarışı, Demokrat parti üyelerinin Biden'a yeniden seçilmemeleri yönünde artan çağrıları arasında Wall Street için de bir odak noktasıydı.

Perşembe günkü haberlerde, eski Temsilciler Meclisi sözcüsü Nancy Pelosi'nin Temsilciler Meclisi demokratlarına Biden'ın yarıştan çekilmeye ikna edilebileceğini söylediği belirtildi.

biden-pelosi.png

İlgili Haberler