S&P 500 ve Dow Jones, TSMC ve Nvidia artışlarıyla rekor kapanışa gidiyor

S&P 500 ve Dow Jones, TSMC ve Nvidia artışlarıyla rekor kapanışa gidiyor

Dow ve S&P 500, Perşembe günü gün içi işlemlerde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

A+A-

New York borsası, Perşembe günü yarı iletken hisselerindeki toparlanmanın etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Dünyanın en büyük yonga üreticilerinden biri olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), güçlü üçüncü çeyrek sonuçlarıyla dikkat çekti. TSMC'nin bu performansı, teknoloji sektöründeki toparlanmaya yakıt ekledi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %0,4 artarken, Nasdaq Composite ve S&P 500 daha önceki kazançlarını sınırlı tutarak sırasıyla %0,2 ve %0,1 yükseldi. Dow ve S&P 500, Perşembe günü gün içi işlemlerde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Apple (AAPL) ve Nvidia (NVDA) gibi teknoloji devlerine yonga sağlayan TSMC, yapay zeka (AI) talebindeki artışın etkisiyle güçlü bir görünüm sundu. Bu yükseliş, TSMC'nin piyasa değerini 1 trilyon dolara yaklaştırdı. Şirketin sonuçları, Nvidia ve yapay zeka sunucusu üreticisi Super Micro Computer (SMCI) gibi diğer yarı iletken şirketlerinin hisselerinde de yükselişe neden oldu. PHLX Yarı İletken Endeksi (SOX) %2'den fazla değer kazandı.

Expedia (EXPE) hisseleri, Uber (UBER) yöneticilerinin bir devralma teklifi yapmayı düşündüklerine dair haberlerin ardından sıçrama yaptı, ancak Uber hisseleri düşüş yaşadı. Netflix (NFLX) hisseleri, kapanış zilinden önce kazanç raporu beklentisiyle geriledi.

Tüketici harcamalarının ve işsizlik verilerinin beklenenden güçlü gelmesi üzerine Hazine getirileri yükseldi. ABD'de perakende satışlar, Eylül ayında %0,4 artış gösterdi ve tahminlerin biraz üzerinde gerçekleşti. Aynı dönemde ilk işsizlik başvuruları 241.000 olarak kaydedildi, bu rakam beklentilerin ve bir önceki haftanın verisinin yaklaşık 20.000 altında kaldı.

ABD Merkez Bankası’nın geçen ay faiz indirimlerine başlamasının ardından, güçlü gelen ekonomik veriler Wall Street’in daha agresif faiz indirim beklentilerini hafifletmişti. 10 yıllık Hazine tahvili getirisi, Perşembe günü %4,1’e yükseldi.

Salı günkü çip satışlarının ardından, Nvidia’nın çip üretim ekipmanı üreticisi ASML'nin hayal kırıklığı yaratan sonuçlarına rağmen çip hisselerindeki toparlanma devam etti.

Morgan Stanley'den (MS) gelen güçlü sonuçlar banka hisselerini desteklerken, teknoloji devleri arasındaki düşüşü dengeledi.

İlgili Haberler