S&P 500 ve Nasdaq açılışta yeni rekorlarla göz kırpıyor, Dow Jones takipte

S&P 500 ve Nasdaq açılışta yeni rekorlarla göz kırpıyor, Dow Jones takipte

Dow Jones ve Nasdaq Endeksleri vadeli piyasalarda yüzde 0,1 oranında artışla işlem görüyor 

A+A-

Salı günü Dow Jones sanayi endeksi 162 puan veya yüzde 0,41 artışla 39.332 puana, S&P 500 endeksi 34 puan ve yüzde 0,62 artışla 5.509 puana ve Nasdaq Composite 149 puan veya %0,84 artışla 18.029 puana ulaştı.

Vadeli işlemler S&P 500 ve Nasdaq Bileşik endeksinin Çarşamba günkü seansını bir önceki gün kaydettikleri yeni rekorlarla başlatacağını gösteriyor.

Ancak New York Menkul Kıymetler Borsası ve Nasdaq piyasalarının saat 13:00'te kapanması nedeniyle hacimler kısılabilir. ve sonra Bağımsızlık Günü nedeniyle perşembe günü kapalı kalacak. Tahvil piyasaları Çarşamba günü saat 14.00'te kapanacak. ve perşembe günü de kapalı olacak.

Hisse senetleri, büyük teknoloji hisselerine yönelik iyimserlikle desteklenmeye devam ediyor. Tesla bile partiye yeniden katıldı ve beklenenden daha iyi satış verilerinin ardından son altı seansta yüzde 26,7 oranında değer kazandı Yatırımcılar elektrikli araç üreticisinin "robotaksi" stratejisine ilişkin Ağustos ayında yapılacak bir güncellemeyi sabırsızlıkla bekliyor.

Gerçekten de Tesla'nın toparlanması, Nasdaq 100'ün ilk kez 20.000 seviyesinin üzerine çıkmasına yardımcı oldu.

Fundstrat'ın teknik strateji başkanı Mark Newton, hisse senetleri ile Hazine tahvilleri arasındaki korelasyonun artması göz önüne alındığında, Hazine getirilerinin daha da düşmesi nedeniyle bunun ABD riskli varlıkları için olumlu olması gerektiğini düşünüyor.

Newton, "Hisse senetleri, SPX'in (S&P 500) normalde ayın ilk yarısında güçlü artışlar gösterdiği 4 Temmuz tatili öncesinde Yazın oldukça yükselişli bir dönemine giriyor" diyor.

İlgili Haberler