S&P 500 ve Nasdaq Apple'dan aldığı güçle yükselişle kapandı

S&P 500 ve Nasdaq Apple'dan aldığı güçle yükselişle kapandı

Nasdaq ve S&P 500 Apple ile yükseliyor; yatırımcılar enflasyon raporu ve Fed kararını bekliyor.

A+A-

New York borsasında, S&P 500 ve Nasdaq, Apple (AAPL.O) hisselerindeki keskin artışların yardımıyla Salı gününü yükselişle kapatırken, yatırımcılar da tüketici fiyatları verilerini ve Fed'in politika açıklamasını bekledi.

Apple hisseleri rekor seviyeye yükseldi ve bir önceki seansta gerileyen S&P 500 ve Nasdaq'a en büyük desteği verdi.
Apple, Pazartesi günü başlayan yıllık geliştirici etkinliğinde, daha geniş bir yelpazedeki sorgulara yanıt verebilen ve öncekinden daha karmaşık görevleri yerine getirebilen geliştirilmiş bir Siri sanal asistanı da dahil olmak üzere, cihazlarının cazibesini artırmayı amaçlayan yeni yapay zeka özelliklerini tanıttı.

S&P 500 teknoloji endeksi keskin bir yükseliş gösterdi. Tüketici Fiyat Endeksi raporu Çarşamba günü açıklanacak ve ABD merkez bankasının politika açıklaması da Çarşamba günü yapılacak.

Merkez Bankası muhtemelen faiz oranlarını değiştirmeyecek ancak güncellenmiş ekonomik projeksiyonlarını ve politika yapıcıların bu yıl ve daha uzun vadede faiz oranlarının nerede olmasını beklediklerini gösteren "nokta grafiğini" yayınlayacak.

Westport, Connecticut'taki Wealthspire Advisors'ın kıdemli başkan yardımcısı ve danışmanı Oliver Pursche, "Herkes tedirgin hissediyor, ancak veriler ve tüketicilerin aldığı önlemler esnekliğe işaret etmeye devam ediyor ve bu genel olarak oldukça yükseliş eğiliminde" dedi.

Ön verilere göre, S&P 500 15,02 puan ya da %0,28 değer kazanarak 5.375,81 puandan kapanırken, Nasdaq Composite 151,32 puan ya da %0,88 değer kazanarak 17.343,84'e yükseldi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 117,47 puan ya da %0,30 düşüşle 38.750,57'ye geriledi.

Cuma günkü ABD aylık istihdam raporu beklenenden daha güçlü çıktı. CME'nin FedWatch aracına göre, piyasalar Fed'in ilk faiz indiriminin Eylül ayında gerçekleşeceğine dair beklentilerini azalttı ve şimdi yaklaşık %50'lik bir şansı fiyatlıyor.

General Motors (GM.N), otomobil üreticisinin 6 milyar dolarlık hisse geri alım planını açıklamasının ardından yeni sekme açtı.

İlgili Haberler