S&P 500 ve Nasdaq geriledi Dow Jones yükseldi / Teknoloji hisselerinde toparlanma çabaları boşa çıktı

S&P 500 ve Nasdaq geriledi Dow Jones yükseldi / Teknoloji hisselerinde toparlanma çabaları boşa çıktı

Perşembe günü, teknoloji sektörü hisselerinin geri dönüş çabalarının boşa çıkması nedeniyle S&P 500 ve Nasdaq düşüşle kapandı

A+A-

S&P 500 ve Nasdaq Composite Perşembe günü düştü ve yatırımcıların 2024'ün önde gelen teknoloji hisselerinden bazılarını elden çıkarmaya devam etmesiyle önceki seanstaki kayıplarını sürdürdü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,51 kayıpla 5.399,22 puandan, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,93 düşüşle 17.181,72 puandan kapandı. Yatırımcıların küçük şirketlerin hisselerine yönelmeye devam etmesiyle Russell 2000 yüzde 1,26 oranında değer kazandı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 81,20 puan veya Yüzde 0,2 artışla 39.935,07 puandan kapanarak önemli ortalamaların üzerinde performans gösterdi. 30 hisse senedi endeksi seansın en yüksek seviyelerinde yaklaşık 585 puan veya yaklaşık Yüzde 1,5 artış gösterdi.

Yatırımcılar teknoloji hisselerine dünkü yönelimlerinden bugün vazgeçti. Nvidia Yüzde 1,7 değer kaybederken Advanced Micro Devices Yüzde 4'ten fazla kayıp yaşadı. VanEck Semiconductor ETF yaklaşık Yüzde 2 oranında düşerken, Meta Platformlar Yüzde 1,7 ve Microsoft Yüzde 2,5 oranında değer kaybetti. Alphabet Yüzde 3'ten fazla düşüş yaşadı.

alphabet-002.png

"Wall Street'te nöbet değişimi yaşanıyor. 50 Park Investments CEO'su Adam Sarhan, yükselişe öncülük eden yapay zeka hisselerinin artık düşüşe de öncülük ettiğini belirterek, boğa piyasasının "harika mini rotasyonu" sırasında bu hareketlerin nadir olmadığını ekledi.

adam-sarhan.png

"Boğa piyasalarında bir sektörün önde gittiğini görürsünüz, sonra duraklar, düzeltir ve bayrağı geçer. Bunu başka bir sektöre giden bayrak yarışı gibi düşünün."dedi.

Yatırımcılar ayrıca ekonominin beklenenden çok daha fazla Yüzde 2,8 büyüdüğünü gösteren ikinci çeyrek GSYİH raporunu da değerlendirdi. ankete katılan ekonomistler büyümenin yüzde 2,1 olacağını tahmin ediyordu.

Yatırımcılar son düşüşleri aşırı alım piyasasındaki gecikmiş bir düzeltmenin işareti olarak görmeye başladı; bu piyasa şu anda megacap teknolojisinden küçük ölçekli hisse senetlerine ve daha döngüsel alanlara doğru bir dönüş görüyor.

Ford Motor hisseleri, ikinci çeyrek kazançlarının analistlerin beklediğinden çok daha düşük gelmesinin ardından 2008'den bu yana en kötü gününü yaşayarak Yüzde 18,4 oranında değer kaybetti. ServiceNow, beklenenden güçlü kazançlarla Yüzde 13 artış göstererek 2019'dan bu yana en iyi gününü kaydetti. 

İlgili Haberler