S&P 500 ve Nasdaq rekor kapanışlar sonrası bugün nasıl açılacak?

S&P 500 ve Nasdaq rekor kapanışlar sonrası bugün nasıl açılacak?

ABD hisse senedi endeksleri vadeli piyasalarda yukarı yönlü bir seyir izliyor.

A+A-

ABD hisse senedi endeksleri vadeli piyasalarda yukarı yönlü bir seyir izliyor. S&P 500 ve Nasdaq Bileşik Endeksi'nin  dünkü seansta rekor kıran performanslarını sürdürmeye çalıştığı gözleniyor.

Şu sıralarda vadeli piyasalarda; Dow Jones Sanayi endeksi 53 puan S&P 500 ve Nasdaq-100 sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 0,4 artışla el değiştiriyor.

S&P 500 ve Nasdaq Bileşik Endeksi  Pazartesi günkü seansı yine tüm zamanların en yüksek seviyelerinde kapattı; yatırımcılar bu hafta sonunda açıklanacak önemli enflasyon verilerini ve bilanço sonuçlarını bekliyorlardı.

S&P 500 endeksi, enflasyon baskılarının azalması ve büyümenin yavaşlaması, yatırımcıların Fed'in yakında para politikasını gevşetmeye başlayacağı konusunda giderek daha fazla iyimserliğe sahip olması nedeniyle yükselişini sürdürdü. Ancak ufukta bir düzeltme olacağından endişe duyanlar da mevcut. 

Payne Capital Management kıdemli varlık danışmanı Courtney Garcia, Pazartesi günü CNBC'nin "Kapanış Zili"ne "Gerçekten geniş çeşitlilikte (riskleri dağıtmak açısından) kalmak istenecek bir dönem. Buradaki momentumun özellikle kısa vadede sona ereceğini düşünmüyorum, ancak değiştiğinde hızlı bir şekilde değişecek. Değerlemelere baktığınızda burada pek çok fırsat var." ifadelerini kullandı.

Fed  Başkanı Jerome Powell, para politikasına ilişkin altı aylık güncellemenin bir parçası olarak bu hafta Kongre önünde ifade verecek. Powell ilk olarak Salı günü Senato Bankacılık Komitesi'yle konuşacak, ardından Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi huzuruna çıkacak.

Temel enflasyon verileri bu haftanın sonlarında Perşembe günü Haziran ayı tüketici fiyatları endeksi ve Cuma günü üretici fiyatları endeksi ile birlikte yayınlanacak.

Şirket Bilançoları cephesinde PepsiCo ve Delta Air Lines sonuçlarını Perşembe günü açıklayacak. Citigroup ve JPMorgan Chase'in mali sonuçları Cuma günü açıklanacak.

 

İlgili Haberler