S&P 500 ve Nasdaq yatırımcıları için Goldman Sachs'tan uyarı!

S&P 500 ve Nasdaq yatırımcıları için Goldman Sachs'tan uyarı!

Goldman Sachs Hedge Fonları Başkanı: Riskler Azalırken Kaliteli Varlıklara Odaklanın

A+A-

Goldman Sachs Group Inc.'in küresel hedge fonları başkanı Tony Pasquariello'ya göre, piyasa dinamikleri ve makro faktörler olumlu yönde değişse de risk devam ediyor ve yatırımcılar hala yüksek kaliteli varlıkları satın almaya odaklanmalı.

S&P 500 Endeksi, ABD ekonomisinin sağlam kalmaya devam ettiğini gösteren veriler, teknoloji devlerinin ötesinde genişleyen kazanç büyümesi ve Federal Rezerv'in Eylül ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimlerine başlayabileceği beklentisiyle yedi günlük bir yükseliş serisi yaşıyor. Fon pozisyonları da ABD hisse senetleri için olumlu seyrediyor.

Pasquariello notunda, Goldman'ın hedge fonlarının pozisyonlarını izleyen ana aracılık verilerine ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'ndan alınan en son güncellemeye atıfta bulunarak, "Spekülatif çevre, Temmuz zirvelerinden bu yana önemli miktarda uzun pozisyonunu temizledi," diye yazdı

Açıklama, geçen haftaki volatilite patlamasının ardından geldi; sistematik fonlar, piyasanın satışa geçti ve Cboe Volatilite Endeksi'nin pandemiden bu yana görülmemiş seviyelere fırladığı bir dönemde aşırı yüksek seviyelerden hisse senedi tahsisatlarını azalttılar. Bu niceliksel yatırımcıların, önümüzdeki birkaç hafta boyunca piyasanın hangi yönde gittiğine bakılmaksızın hisse senedi satın alması bekleniyor.

Kaosa rağmen şirketler de büyük miktarda hisse geri alımına yöneldi. Goldman'ın müşteriler için hisse geri alımları gerçekleştiren birimi, geçen hafta rekor düzeyde sipariş gördü. Pasquariello, bunun günlük yaklaşık 5 milyar dolar tutarında olduğunu belirtti.

Perakende satışların tahminlerin üzerinde gelmesi, işsizlik taleplerinin Temmuz başından bu yana en düşük seviyeye ulaşması ve enflasyon rakamlarının beklentilerle uyumlu olmasıyla birlikte makro ekonomik ortam da hisseleri destekliyor.

 

İlgili Haberler