S&P 500 ve Nasdaq yükselişle, Dow Jones gün içi rekorunu tazeleyerek kapanış yaptı

S&P 500 ve Nasdaq yükselişle, Dow Jones gün içi rekorunu tazeleyerek kapanış yaptı

Dow 200 puandan fazla yükselerek 40.000 puanın üzerinde yeni bir rekora ulaştı

A+A-

Dow Jones Sanayi Endeksi yatırımcıların dikkatinin  -boğa piyasasına öncülük eden-  teknoloji sektörü dışındaki bazı hisse senetlerini benimsemeye başlamasıyla birlikte Home Depot ve Caterpillar'daki alımların desteği ile Cuma günü yükseldi.

Dow 247,15 puan ve yüzde 0,62 artışla 40.000,90 seviyesinde tamamladı. Seans içinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 40.257,24 puan test edildi. Home Depot hisseleri bugün yüzde 1,7 oranında artarak, haftalık kazancını yüzde 7,5 seviyesine çıkardı, Caterpillar hisseleri de gün sonunda yüzde 1,4 oranında değer kazandı. 

S&P 500 yüzde 0,55 artışla 5.615,35'ten ve Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0,63 artışla 18.398,45 seviyesinden günü tamamladılar. 


TradeStation'ın küresel pazar stratejisi başkanı David Russell, "Yapay zekadaki güçlü büyüme hikayesi çok etkileyici, ancak pazardaki tek hikaye bu değil" dedi. "Powell'ın bu haftaki ifadesi ve TÜFE raporu, yatırımcılara diğer katalizörlerin diğer türdeki şirketleri destekleyebileceğini hatırlatıyor. Bu, özellikle bu yılın başlarında bir yapay zeka oyunu olarak ortaya çıkan ve şimdi potansiyel olarak faiz indirimlerinden faydalanabilecek kamu hizmetleri gibi bir sektör için geçerli." ifadelerini kullandı.

Russell 2000 Endeksi Cuma günkü yüzde 1.1'lik kazancın ardından haftalık artışını yüzde 6 seviyesine taşıdı.

Piyasa, bankaların ikinci çeyrek kazançlarına verilen zayıf tepkilerden sonra toparlandı. JP Morgan Bankanın yatırım bankacılığı ücretlerindeki artış nedeniyle ikinci çeyrekte Wall Street'in beklentilerinin üzerinde gelir açıklamasına rağmen hisseler yüzde 1,2 düştü. Citi ikinci çeyrekte üst ve alt sıralarda yer almasına rağmen yüzde 1,8 düştü.

Wells Fargo  Bankanın, bankalar için kredi karlılığının önemli bir ölçüsü olan net faiz gelirinin ikinci çeyrekte beklentilerin altında kaldığını söylemesinin ardından hisseler yüzde 6 değer kaybetti.

Cuma günü ÜFE'ye ilişkin veriler beklenenden biraz daha sıcak geldi ancak Wall Street, Perşembe günkü daha önemli tüketici fiyatları raporunun enflasyonun yavaşladığını göstermesinin ardından bu rakamları büyük ölçüde görmezden geldi.

İlgili Haberler