S&P 500 ve Nasdaq'ta hangi favori hisselerin hedef fiyatı yükseltildi

S&P 500 ve Nasdaq'ta hangi favori hisselerin hedef fiyatı yükseltildi

New York Borsasında Yapay Zeka Alanında Bu Haftanın En Çok Dikkat Çeken 5 Analist Değerlendirmesi: Nvidia ve Apple İçin HF Artışları, Tesla için Riskler

A+A-

New York borsasında yapay zeka (AI) alanındaki haftanın en dikkat çeken analist değerlendirmeleri neler oldu? İşte tüm ayrıntılar

Analistler Nvidia İçin Hedef Fiyatı Blackwell Lansmanı Öncesinde Artırdı

Piper Sandler analistleri Pazartesi günü Nvidia (NASDAQ: NVDA) hissesi için Ağırlığını Arttır önerisini teyit ederek, şirketin Temmuz ve Ekim kazanç raporu rehberliği öncesindeki güçlü beklentilere dayanarak hedef fiyatını 120 dolardan 140 dolara yükseltti.

Analistler, “NVDA’nın geçtiğimiz yıl sergilediği güçlü iş trendlerinin, Ekim çeyreğinde Blackwell mimarisinin resmi lansmanıyla devam edeceğini öngörüyoruz” diye yazdı.

Yatırım bankası, Blackwell mimarisinin lansmanını, bulut hizmet sağlayıcıları (CSP'ler), işletmelerden gelen güçlü talep beklentisiyle büyüme için bir katalizör olarak görüyor. Analistler, NVIDIA’nın yakında çıkacak B100/B200 ürünlerine olan talebin arzı önemli ölçüde aşacağını düşünüyor.

Piper Sandler, iyimser senaryosunda, ağ tedarikinde iyileşme sayesinde NVDA’nın Temmuz çeyreğinde açıklanacak gelirde 2 milyar doları aşabileceğini belirtiyor.

Benzer şekilde, Loop Capital analistleri, Nvidia hissesi için hedef fiyatını 120 dolardan 175 dolara yükselterek, şirketin 2026 mali yılı için beklenen gelir ve kazanç tahminlerini önemli ölçüde aşma potansiyeline işaret etti.

>>> HABERİN DEVAMI : Wells Fargo: Amazon Mega-Kaplar Arasında En Çok Tercih Edilen

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 
İlgili Haberler